Dizajnerske kavarne v Evropi

Tina Lagler 29.11.2022
Kavarna

Predstavljamo vam nekaj dizajnerskih kavarn v Evropi, kjer nam bodo postregli z dišečo kavo, obenem pa so to tudi kotički, kjer se lahko dobimo s prijatelji ali pa si ob prebiranju časopisa privoščimo sok in rogljiček.

Proti Proudu Bistro

Unikatno kavarno Proti Proudu Bistro najdemo v Pragi. Mimosa Architekti in studio Modulora so se pri oblikovanju odločili za bele perforirane vezane plošče, ki povezujejo različne dele kavarne, vključno z visečimi mat črnimi lučmi.

Proti Proudu Bistro, foto: BoysPlayNice

Cups Nine

Arhitekturni studio Normless je oblikoval kavarno in slaščičarno Cups Nine v Trikali v Grčiji. Gre za preprost dizajn in prijeten interier, čeprav pri Cups Nine spodbujajo tudi uporabo zunanjih prostorov.

Cups Nine, foto: Kostas Spathis

Walter's Coffee Roastery

Walter's Coffee Roastery, kavarno v Istanbulu je oblikoval Deniz Kosan, ki ga je pri tem navdihnila televizijska serija Kriva pota.

Foto: Walter's Coffee Roastery

Caffè Ridola

V italijanski Materi nas bo vonj po kavi zvabil v kavarno Caffè Ridola, ki jo je oblikoval Manca Studio. Očaral nas bo minimalizem v kombinaciji jeklenih stenskih plošč z motivi, s katerimi so pri Manca Studiu v stari stavbi, v kateri je kavarna, ustvarili sodoben videz.

Caffe Ridola, foto: Pierangelo Laterza

Frudisiac

Frudisiac, kavarna in juice bar, se skriva v Bukarešti v Romuniji. Interier, ki so ga oblikovali Not a Number Architects, odlikuje kombinacija lesa, jekla in betona, zaradi česar je prostor nadvse vabljiv, svetel in prijeten.

Frudisiac, foto: Cosmin Dragomir

Stock Coffee

Večnadstropna kavarna Stock Coffee v Nišu v Srbiji ni le prostor, kjer lahko kavo ob časopisu popijemo v miru, temveč lahko kavo tudi kupimo. Oblikovanje Stock Coffee so lastniki zaupali Arhitekturi Budjevac, ki se je odločila za ročne stenske ilustracije ter preproste palete, ki se z industrijskim videzom odlično ujamejo z naravnimi materiali.

Stock Coffee, foto: Andreja Budjevac

Wanda Cafe Optimista

Divja Wanda Cafe Optimista bo zapeljala tiste, ki obožujemo barve in špansko atmosfero. Studio Parolio je v kavarni v španskem Madridu odlično povzel užitkarske in pozitivne vibracije, ki živahen pobeg na kavo zagotavljajo s pisanimi barvami, unikatno umetnostjo in naravnimi materiali.
Wanda Cafe Optimista, foto: Juan Baraja


Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika