Evropska mesta, ki jih moramo obiskati v jesenskih dneh

Klavdija Rupar 21.09.2019
Amsterdam. Foto: Depositphotos

Se na potovanja in dopust raje odpravljate poleti ali jeseni? Čeprav je poletje načeloma namenjeno dopustu in počitnicam, so za skoke v večja mesta in daljša potovanja, jesenski meseci precej bolj primerni kot poletni. 

Nastanitve in letalske karte so cenejše, povsod se zmanjša število ljudi, obenem pa tudi ni več hude vročine. Če ste s svojim dopustom odlašali do jeseni, imamo za vas nekaj idej, kam se lahko odpravite.

Lugano (Švica)

Mestece v Švici na meji z Italijo je edina destinacija v Evropi poleg Italije z največ italijansko govorečim prebivalstvom. Vsako leto organizirajo Autumn festival, ki je eden najboljših festivalov, s katerim praznujejo prihod jeseni. Na festivalu si lahko privoščimo odlične italijanske jedi, najbolj popularna jed pa so švicarski kostanji.

Foto: Pixabay

Plitvička jezera (Hrvaška)

Plitvička jezera, ki spadajo pod UNESCOVO zaščito, so najlepša ravno jeseni, predvsem pa so primerna za vse tiste, ki se radi sprehajajo po gozdnih poteh. Jeseni so poti manj obljudene, temperature pa so tudi precej bolj znosne. 

Foto: Unsplash

Firence (Italija)

Vsi vemo, kako čudovite so Firence, a vsekakor jih moramo vsaj enkrat v življenju obiskati prav jeseni. Listja so obarvana v rjave in rdeče odtenke, male ulice so precej bolj prazne, kar pomeni, da bomo dejansko lahko videli vse znamenitosti in uživali ob pogledu na znameniti Ponte Vecchio. Dodajmo zraven še fantastično italijansko pico ali rezance in izlet bo več kot uspešen.


Bordeaux (Francija)

Mestece v Franciji, v katerem lahko uživamo ob slastnih jedeh in dobrem francoskem vinu. Za en dan lahko skočimo tudi do podeželja, kjer si bomo ogledali čudovite vinograde, ali pa do mesta Aux Terraces, kjer bomo uživali v udobju in dovršenem stilu.

Bordeaux. Foto: Depositphotos

Gdansk, Poljska

V Gdansku nas čaka čudovita jesen, ki jo bo še dodatno polepšala originalna arhitektura. Lahko najamemo apartma ob vodi in uživajmo še v zadnjih toplih jesenskih dneh.

Foto: Pixabay

Amsterdam, Nizozemska

Za vse oboževalce vode, manjših kanalov in vožnje s kolesom, je Amsterdam več kot prava izbira. Najemimo kolo in se zapeljimo po amsterdamskih ulicah, se ustavimo v muzeje Ane Frank in preprosto uživajmo.

Amsterdam. Foto: Depositphotos

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika