Virtualni sprehodi po evropskih mestih

Klavdija Rupar 01.12.2020
pexels-photo-338515

Že močno pogrešate potovanja? Sama vem, da bi v normalnih okoliščinah v tem trenutku zagotovo odpotovala ali v tople kraje ali pa na ogled vsaj enega božičnega sejma v tujini. Ker v tem trenutku (in najbrž še nekaj časa) na žalost ne moremo nikamor, hrepenenje po potovanjih pa je sploh v hladnih zimskih dneh še posebej veliko, vam spodaj predstavljamo nekaj virtualnih sprehodov po evropskih mestih, ki smo jih zasledili na Facebooku.

Virtualni sprehod po Dunaju - 9. december

Klasična glasba, sacher torta, dediščina cesarjev in baročne rezidence. To in še več vas čaka na virtualni turneji po Dunaju. Glavno mesto sosednje Avstrije je znano po bogati zgodovini. Lahko boste občudovali eno najslavenjših opernih hiš na svetu, se sprehodili po cesarski palači s čudovitimi vrtovi in obkroženi z muzeji svetovnega razreda, obiskali katedralo svetega Štefana ter odkrili slastne sladkarije in hrano.

https://www.facebook.com/events/2803905843266456/

Foto: Pexels

Virtualni sprehod po Amalfijski obali - 12. december

Amalfijska obala je najbolj znana po svojih obalnih mestecih in po čudovitih plažah, kot so Marina Grande v Positanu, Cavallo Morti v Maioriju, Santa Croce v Amalfiju in plaža Lane v Cetari. Amalfi je najbolje raziskovati peš, saj boste tako lahko uživali v okolici, obenem pa boste doživeli tudi interakcijo z domačini, odkrili nove stvari in začutili edinstvenost teh krajev. Regija je znana tudi po limončelu - italijanski liker izdelan iz lupine sort Sorrento Limons, ki jih nato namočijo v vodko ali grapo. Tekočino nato zmešajo s preprostim sirupom, ki ji doda sladkost. A Amalfijska obala ni samo nista samo limončelo in Positano, ampak veliko več.

https://www.facebook.com/events/1305373996464995/

Foto: Pexels

Virtualni sprehod po Berlinu - 15. december

Berlin je zagotovo eno najbolj kul mest v Evropi. Na sprehodu si boste lahko ogledali parlament in njegove mučeniške zgodbe in se sprehodili vse do najbolj znane mestne znamenitosti Bradenburških vrat in spomenikov, ki jih obdajajo. Pot boste nadaljevali po očarljivi aveniji Unter den Linden in vse do številnih zgodovinskih stavbah, kot sta Univerza Humboldt in Museum Island, ogled pa zaključili na Alexanderplatzu.

https://www.facebook.com/events/3199942650132513/

Foto: Pexels

Virtualni sprehod po Parizu - 31. december

Eno največjih evropskih mest, ki velja tudi za prestolnico romantike. Je tudi glavno mesto Francije in leži ob reki Seni. Danes je Pariz eno vodilnih svetovnih poslovnih in kulturnih središč in ima status tudi enega največjih mest na svetu ter je izredno priljubljena turistična točka. Obdaja ga čudovita okolica, ponuja pa neskončen seznam znamenitosti, ki jih lahko raziskujete. Eifflov stolp, Louvre, Elizejske poljane, so le nekateri elementi Pariza, ki si jih je potrebno ogledati.

https://www.facebook.com/events/313331246421935/

Foto: Pexels

Virtualni sprehod po Gaudijevi Barceloni - 6. januar

Barcelona je zagotovo eno najbolj obiskanih mest v Španiji, v Evropi, mogoče celo na svetu. Sredozemska prestolnica, ki je najbolj poznana po svoji plaži La Barceloneta in seveda arhitekturnem geniju Antoniju Gaudiju vas bo prevzela s svojo čudovito arhitekturo in milo klimo. V virtualnem sprehodu si boste lahko ogledali Gaudijeve umetnine, kot so Park Güell, Casa Milà, Casa Battló in njegovo najbolj znano in nedokončano cerkev Sagrada Familia.

https://www.facebook.com/events/847255789350334/

Foto: Pexels

Virtualni sprehod po Amsterdamu - 13. januar

Prestolnica Nizozemske, znana po svoji umetniški dediščini, dodelanem kanalskem sistemu in ozkih hišah z zanimivimi fasadami. Vse od Rdeče četrti, do muzejev Van Gogha, dela Rembrandta in Vermeerja v muzeju Rijksmuseum. Ključna zadeva tega mesta je kolesarjenje. Oglejte si mesto, v katerem ni človeka brez kolesa, ne glede na to ali pada toča ali sije sonce.

https://www.facebook.com/events/346975113107720/

Foto: Pexels


Izbor urednika