Kako poskrbeti za različne tipe las?

Klavdija Rupar 20.09.2021
pexels-photo-5738120

Po koncu poletja ni nič nenavadnega, če so vaši lasje pusti, uničeni in brez leska. Slana voda, sonce in klor v bazenu namreč lahko povzročijo izredno slabo stanje vaših las, ki jim predvsem primanjkuje dovolj vlage.

Poleg tega na vaše lase vpliva tudi prepogosta uporaba toplote, zato vam priporočamo, da omejite uporabo sušilnika za lase in oblikovalcev las, kot so likalniki ali kodralniki za lase.

V nadaljevanju vam predstavljamo nekaj nasvetov za različne tipe las, s katerimi bodo vaši lasje ponovno postali sijoči.

Ravni lasje - redno striženje suhih konic

Če imate ravne lase, bi morali redno striči konice, s čimer bi preprečili suhost las in uničenje, ki ga povzročata okolje in uporaba toplotnih pripomočkov. Z rednim striženjem konic namreč lasje pridobijo novo energijo za celjenje ne samo konic, ampak celotnega lasu. Poleg tega je priporočeno, da uporabljate šampon in balzam za lase z vlažitvenimi sestavinami,  kot sta mango ali karitejevo maslo.

Foto: Pexels

Valoviti lasje - lasem omogočite odmor

Si lase umivate na vsake dva dni? Potem je pametno, da poskusite umivanje las podaljšati na več dni. Ko si umivate lase, se namreč povrhnjica lasu odpre, s čimer so lasje bolj dovzetni za poškodbe. Poleg tega priporočamo tudi, da čim bolj pogosto nosite spuščene lase in jih ne spenjate v čop ali figo, saj elastike prav tako uničujejo lase. 

Kodrasti lasje - ključna je uporaba balzama

Priporočamo vam, da po šamponiranju uporabite masko za lase ali balzam in ga na laseh pustite vsaj deset minut. Priporočeno je, da vsaj enkrat na teden poskrbite za bolj intenzivno balzamiranje, saj boste s tem preprečili lomljenje las in pomanjkanje vlage. 

Foto: pexels

Lasje z večjim volumnom - uporaba vlažilnih sestavin

Če imate lase z ogromno volumna, potem je priporočljivo, da najdete izdelke, ki vsebujejo sestavine, kot so aloe vera, kokosovo olje in eterična olja, ki bodo poskrbeli za nahranitev las in lasem prinesli obstojno vlago. Te izdelke nanesite na umite in mokre lase ter poskrbite za čudovite sijoče lase.

Vir: fabfitfun.com


Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika