S temi navadami bodo vaši lasje lepi in sijoči

Klavdija Rupar 17.06.2021
pexels-photo-285284_1

A s posebnimi pripravki in dobrimi pripomočki so tudi letos poleti lahko vaši lasje čudoviti in sijoči.

Tretma z botaničnim oljem
Ne glede na vaš tip las ali lasišča vam predlagamo, da v svojo rutino pri negi las dodate botanično olje, ki bo z vašega lasišča odstranil odvečno maščobo, obenem pa poskrbel za večji volumen, lepše in ravne lase. Nanesite ga na lase, posušite s sušilcem za lase in ga pustite gor dvajset minut. Nasvet: katerokoli olje uporabljate za lase, vam priporočamo, da ga naneste na mokre konice po vsakem umivanju.

Foto: Pexels

Poskrbite za svoje lasišče
Če je vaše lasišče čisto, bodo čisti tudi lasje, če je srbeče in mastno, pa bo to povzročilo tudi mastne, puste in lase brez leska. Zato je izrednega pomena pravi šampon za lase. Izberite takšnega, ki vpliva na mikrobiome lasišča.

Zavarujte lase z brisačo za lase
Izberite brisačo, ki ima antimikrobične, antibakterijske in učinkuje proti plesni ter vašim lasem ne odvzema vlage. Preprečuje pa štrenaste lase, razcepljene konice in odpadanje manjših laskov. Vaše lase bo nežno posušila v krajšem času.

Investirajte v visokokavostno krtačo za lase
Izberite krtačo, ki bo primerna za vaš tip las in investirajte vanjo. Raje kupite malenkost dražjo in lahko jo boste uporabljali več let. Krtača mora obvezno stimulirati vaše lasišče in naravna olja iz lasišča prenesti čez celotno dolžino las, kar je glavna sestavina za dolgoročno zdravje las.

Foto: Pexels

Zmanjšajte stres in preprečite izpadanje las
Vas skrbi, da vam bodo izpadli lasje? Potem vam priporočamo, da zmanjšate stres in si lase umivate manjkrat na teden. Po umivanju las lahko tudi uporabite tudi sprej, ki bo poskrbel za vase lasišče in preprečeval izpadanje las.

Ne pozabite na jemanje prehranskih dopolnil
Če si želite bolj močnih in daljših las ter preprečiti izpadanje las, potem je pametno, da začnete z jemanjem prehranskih dopolnil. Preverite, kaj vse si želite pri svojih laseh in poiščite najbolj primerno dopolnilo, ki vam bo poleg zdrave prehrane pomagalo pri lepših laseh.

Foto: Pexels

Pazite, kaj jeste
Na vaše lase vpliva vse, kar jeste, pijete, kadite in celo vdihavate. Zato je izrednega pomena, kaj na dnevni ravni date vase. Jejte raznoliko in polnovredno hrano ter se izogibajte sladkim pijačam.

Vir: Fabfitfun.com

Izbor urednika