Prednosti lepotnega spanca

Klavdija Rupar 07.04.2021
pexels-photo-4473864

Kot odrasli obvezno potrebujemo 7-8 ur spanja na noč, da imamo dovolj energije. Dovolj spanja pa poskrbi tudi, da smo dejansko tudi bolj lepi, od tukaj tudi izraz lepotni spanec. 

Kateri so torej učinki lepotnega spanca?

Poveča se vpliv lepotnih izdelkov
Ponoči se poveča produkcija kolagena, ki poskrbi za bolj gladko in napeto kožo. Čez dan morate svojo kožo varovati pred stresom, soncem in okoljem. Zvečer pred spanjem pa uporabiti vse tiste lepotne izdelke, ki vam polepšajo kožo, saj te šele ponoči zares začnejo delovati.

Bolj zdravi lasje
Več spanja pomeni bolj močne in lepše lase, saj ponoči med spanjem pride do proteinske sinteze, ki vpliva na hormone in tako poskrbi za rast last in lepši videz.Mlajši videz kože
Ponoči kožne celice rastejo hitreje. Zato je izrednega pomena, da imate pred spanjem večerno rutino, med katero na kožo naneste izdelke, s katero poskrbite za bolj zdravo kožo. Pomembna izdelka sta vlažilna krema in retinol.

Manj gub
S hitrejšo rastjo kožnih celic in večjo produkcijo kolagena, bo vaša koža tudi manj gubasta. Poskrbita namreč za "popravilo" kože, s čimer vaša je vaša koža bolj napeta in se bo manj gubala. Premalo spanja pa lahko celo povzroči bolj suho kožo.

Vir: amodrn.com

Izbor urednika