Naravne maske za sijoče lase

Gabrijela Vrbnjak 17.04.2020
Maske za lase

Naši lasje potrebujejo in si zaslužijo posebno nego. Ko številni šamponi in balzami zatajijo, poizkusimo z dobro staro naravo. V naši shrambi se skrivajo genialni recepti, ki jih lahko uporabimo pri naravni maski za lase, samo še uporabiti jih moramo.

Oljna maska

Potrebujemo: 2 žlici kokosovega olja, 2 žlici medu, 1 žlica arganovega olja.

Postopek: Lase ločimo na štiri dele oz. pramene. Masko nežno nanesemo tako, da se enakomerno porazdeli po laseh in pustimo delovati približno 20-30 minut, nato pa speremo z izbranim šamponom.

Maska za kodraste lase

Potrebujemo: 1 večji avokado, 2 žlici kokosovega ali olivnega olja, 1 žlica kokosovega mleka, žlica medu.

Postopek: V manjši skledi zmešamo vse sestavine. Z mešanjem nadaljujemo, dokler mešanica ne postane gosta kot pasta in vse sestavine dobro povezane. Lase razdelimo na štiri pramene - mešanico nanesemo od konic las do lasišča, tako da maska pokrije celotno glavo. Nato si lasišče pokrijemo s prozorno kapico za enkratno uporabo in pustimo, da maska ostane na laseh najmanj 20-30 minut. Dobro izperemo z mlačno vodo, nato si lase našamponiramo in dodamo še vlažilni balzam.

foto: Pexels

Maska za gladke lase

Potrebujemo: 2 žlici jabolčnega kisa, žlico medu in žlico vode.

Postopek: Potem ko smo si našamponirali lase, zmešamo naštete sestavine na dlani in nanesemo od lasišča do konic las. Lase si pokrijemo s prozorno kapico za tuširanje za enkratno uporabo in pustimo delovati 10-15 minut. Izperemo s hladno vodo.

foto: Pexels

Maska z ingverjem

Potrebujemo: 2 limoni, večji ingver, liste mete in vodo.

Postopek: Limone, ingver in meto zmešamo v mešalniku, nato precedimo. Preostalo tekočino zmešamo z 2 žlicama vode. Zmes prelijemo po mokrih laseh, lasišče tako masiramo 1 minuto. Potem mešanico izperemo.

Maska z jogurtom

Potrebujemo: 2 žlici navadnega jogurta, 1 žlica medu.

Postopek: Sestavine zmešamo v manjši posodici, nanesemo na celotno lasišče in konice ter pustimo delovati 15-20 minut. Po tem času lase dobro speremo.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika