Active Luxe Cosmetics - prva naravna kozmetika pridelana iz bio bučnih semen

Helena Peterlin 31.01.2022
activeluxelinija

“Tvoja koža vsak dan trdo dela. Zato si zasluži, da jo neguješ, regeneriraš in razbremeniš,” pravijo slovenski proizvajalci inovativne kozmetične linije Active Luxe, ki je nastala po dveh letih razvoja v sodelovanju s Fakulteto za farmacijo in katedro za farmacevtsko biologijo. Gre za prvo kozmetiko na svetu, izdelano iz avtohtonih slovenskih bio buč, narejeno s superaktivnim CO2. 

“Pri razvoju nove kozmetične linije Active Luxe smo se ravnali po željah naših uporabnic, ki si želijo naravno a hkrati učinkovito kozmetiko. Prav tako sledimo svetovnim trendom, ki narekujejo ne le uporabo naravnih materialov in okolju prijazno embalažo, temveč tudi čisto in okolju prijazno proizvodnjo. Prav v tem je edinstvenost izdelkov nove kozmetične linije Active Luxe, ki je nastala z inovativnim postopkom - z ekstrakcijo s superaktivnim CO2. Ta tehnološki postopek z utekočinjenim ogljikovim dioksidom je izrazito ekološki in prijazen okolju. Zaradi minimalnega vpliva na okolje, stabilnosti ter relativno nizke temperature procesa ne povzroča poškodb ali denaturacije večine spojin. Metoda se uporablja za pridobivanje bio učinkovin iz zelišč in rastlin, kjer se zahteva najvišja stopnja čistosti ekstraktov, predvsem v farmaciji in prehrambeni industriji. Sestavine, pridobljene s tehnologijo superaktivnega ogljikovega dioksida (CO2 izvlečki), so v svetovni kozmetiki popolna novost, ki se uveljavlja zaradi številnih prednosti te tehnologije, predvsem z vidika varnosti, čistosti sestavin in okolju prijazne proizvodnje.” je povedala Dragana Koštomaj, direktorica podjetja Medilip d.o.o., ki že več kot 15 let s svojimi izdelki pod blagovno znamko Derma- Luxe Cosmetics navdušuje uporabnice po Evropi, zdaj pa so pod novo blagovno znamko Active Luxe dodali še inovativno kozmetično linijo namenjeno negi kože. 

“Glede na to da ta kozmetika temelji na lokalni proizvodnji, naravnosti in čistosti sestavin za nego kože, smo za obraz želeli tudi osebo, ki bi vse to predstavljala. Nekoga, ki je tako edinstven že po naravi. Veseli smo, da smo ta obraz našli v Ivi Krajnc Bagola, priljubljeni slovenski filmski in gledališki igralki, ki pooseblja vse to in izžareva naravno lepoto." še doda.

Iva Krajnc Bagola, obraz prve naravne kozmetike Active Luxe Cosmetics

Nova kozmetična linija Active Luxe za začetek slovenskim uporabnicam ponuja devet izdelkov za nego kože, med njimi: kremo za obraz proti gubam, serum za oči, dnevno in nočno krema, maslo za telo, mleko za telo, kremo za roke, micelarno vodo in učvrstitveni serum za obraz.
Vsi izdelki kozmetične linije Active Luxe Cosmetics se ponašajo z bioaktivnimi sestavinami iz avtohtonih slovenskih bio buč, ki ohranjajo 100% učinkovitost, upočasnjujejo proces staranja kože in hkrati krepijo zaščitne funkcije hidro-lipidne bariere kože. 

“V projektu smo se odločili za uporabo bučnih semen iz buč (Cucurbita pepo L.), slovenske avtohtone sorte Slovenska golica. Bučno olje je že od nekdaj znano v kulinarki, vendar pa je zaradi svoje temne barve, ki je posledica praženja bučnih semen, le malokrat uporabljeno v kozmetiki. V Active Luxe kozmetiki smo uporabili olje iz nepraženih bučnih semen, ki je svetlo zelene barve, brez intenzivnega vonja, okus pa je popolnoma enak okusu nepraženih bučnic,” je še dodala direktorica Dragana Koštomaj


Kozmetika je prijazna ne le koži temveč tudi denarnici, saj se cene izdelkov gibajo med 17,95 evra za za kremo za roke ter 59,90 evra za serum za obraz. Za začetek jo lahko slovenske uporabnice naročijo prek spletne strani derma-luxecosmetics.com kjer bodo izdelek dostavili na dom že naslednji dan. 

Podjetje Medilip d.o.o. deluje v mladem inovativnem timu z lastnim razvojnim laboratorijem in proizvodnjo v Celju. Pod blagovno znamko Derma- Luxe Cosmetics že več kot deset let razvijajo kozmetične izdelke namenjene pospešeni rasti trepalnic, obrvi in las. Izdelki so klinično testirani in na voljo tudi po vseh lekarnah v Sloveniji. Stremijo k ponudbi visokokakovostnih, učinkovitih in varnih kozmetičnih izdelkov, ki prinašajo vidne in navdihujoče rezultate. Njihov najprepoznavnejši produkt je Derma-Luxelash serum za rast trepalnic, ki mu zaupa že več kot 120.000 Slovenk. Serum je oftalmološko testiral in potrdil za 100% varenga ter učinkovitega priznan slovenski oftalmolog. 

Več informacij na: derma-luxecosmetics.com/active-luxe

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča