Mat ali svetleča šminka?

Klavdija Rupar 16.11.2022
pexels-dan-cristian-pădureț-1377034

Ko pride do šminke, je izbira te precej osebna. Kako dolgo obstojna želimo, da je, imamo raje bolj temne ali svetle odtenke, se bolje počutimo s svetlečo ali mat šminko? Izbira je odvisna od vas.

Kakšna pa je razlika med mat in svetlečo šminko?

Svetleča šminka

Svetleča šminka je že od nekdaj del sveta ličil in z njo ustnicam dodate globino in dimenzijo. Če boste nežnemu makeupu dodali močno svetlečo šminko, boste celoten videz dvignili na drug nivo. Seveda pa lahko izberete tudi bolj umirjene tone.

Svetlečo šminko lahko nosite ob različnih priložnostih, še posebej pa takrat, ko želite izstopati. Recimo na zabavi v mestu, kjer se bodo od vaše šminke odbijale neštete luči, na romantičnem zmenku, na katerem želite, da so ustnice videti še posebej zapeljive ali pa celo za na plažo, saj vam bo svetleča šminka dodala tisti mladostni videz.

Mat šminka

Mat šminka je manj vpadljiva in prestavlja bolj šik in sofisticiran videz. Je le malo svetleča in z mat učinkom je celoten poudarek na barvi šminke, ki vašemu videzu doda vrednost. Mat šminke so še posebej primerne, če veste, da se boste tekom dneva spotili ali ko želite dodaten občutek samozavesti. Zato je primerna za v pisarno, za takrat, ko želite pritegniti pozornost in takrat, ko še posebej želite izgledati elegantno. 

Da pa ne bo ostalo samo pri primerjavi, smo za vas poiskali nekaj najboljših mat in svetlečih šmink. Katero boste izbrali, pa je povsem vaša izbira?


Fotogalerija

Maybeline SuperStat Ink Crayon. Foto: notino.si Mac Cosmetics Retro Matte Lipstick. Foto: notino.si Dior Rouge Dior Forever Liquid. Foto: notino.si Chanel Rouge Allure Velvet. Foto: notino.si LALA by Lepa Afna. Foto: lepaafna.si Maybeline SuperStay Matte Ink. Foto: notino.si Lancome L'Absolu Rouge Intimatte. Foto: notino.si L'oreal Paris Color Riche Matte Slim. Foto: notino.si Liquid Matte Lipstick. Foto: elfcosmetics.com Nars Powematte Lipstick. Foto: narscosmetics.com Chanel Rouge Coco Gloss. Foto: notino.si Dior Addict Stellar Gloss. Foto: notino.si Lancome L'Absolu Gloss Rosy Plump. Foto: notino.si Maybeline Lifter Gloss. Foto: Amazon.com Fenty Beauty by Rihanna. Foto: sephora.com Charlotte Tilbury Collagen Lip Bath Gloss. Foto: sephora.com

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika