Lepotni izdelki, ki jih lahko shranjujete v hladilniku

Klavdija Rupar 03.03.2021
pexels-photo-3762879

Veste, da celo obstajajo tudi pravi mali hladilniki, ki so namenjeni vašim lepotnim izdelkom? Namreč, če date izdelke na hladno, bodo izdelki še dodatno pomagali pri zabuhlosti, napihnjenosti in rdečici. Obenem pa boste s tem nekaterim izdelkom podaljšali tudi rok uporabe.

Katere izdelke torej lahko shranjujete v hladilniku?

Kreme za oči

Se zjutraj pogosto zbudite z utrujenimi in zabuhlimi očmi? Potem bo krema za oči, ki jo imate shranjeno v hladilniku poskrbela za pravi čudež. Kaj je boljšega kot na utrujene oči nanesti hladno kremo, ki vas bo zbudila? Mraz bo namreč pomagal pri zmanjšanju zabuhlosti in vas prebudil. Poleg kreme v hladilniku lahko shranjujete razne maske oz. obloge za oči.pexels-photo-3685530

Korejske maske za obraz

Tako kot kreme za oči ali balzami, vas bodo tudi maske za obraz, ki bodo hladne, zbudile prej. Če imate občutek, da je vaša koža v zadnjem času bolj občutljiva, vam lahko hladna maska za obraz prinese pomirjajoče in osvežujoče učinke.

Vlažilni gel

Vlažilna krema ali gel sta del vsake nujne rutinske nege kože. In če želite, da ima zares hladen in pomirjujoč faktor, potem ga shranjujte v hladilniku. Ko hladen vlažilni gel nanesete na kožo, se žile skrčijo in zmanjšajo oz. preprečijo rdečico. Vlažilni gel bo tudi precej bolj učinkovit kot vlažilna krema.

Lak za nohte

Ko vaš lak za nohte postane star, lepljiv in čuden, ga je težko lepo nanesti na nohte. Pospravite ga v hladilnik, in tako poskrbite, da se bo temperatura v steklenički znižala, posledično pa se bo podaljšalo življenje laka.

Izdelki z vitaminom C

Vitamin C je izredno občutljiva sestavina za nego kože, zato mora biti tudi shranjena na primernem mestu. Najbolj pametno je, da ga shranjujete v hladnem in suhem prostoru, stran od sončne svelobe - zato je tudi večina izdelkov z vitaminom C shranjenih v temnih stekleničkah. Shranite vse vlažilne kreme in serume z vitaminom C v hladilnik in mu tako podaljšajte življenjsko dobo.

Vir: fabfitfun.com

Izbor urednika