Knjige za udobno jesensko branje

Klavdija Rupar 07.11.2022
KNJIGE

Sally Rooney: Normal People (Normalni ljudje)
Le redko kateri novelist je boljši v opazovanju človeškega vedenja kot je Sally Rooney. Njena zadnja knjiga z naslovom Normal People (Normalni ljudje) je zgodba o Connellu in Marriane, ki sta oba odrasla v majhnem mestu na Irskem, to pa je vse, kar jima je skupnega. A pot ju vodi na univerzo v Dublin, kjer se začneta vedno bolj povezovati. Novela ima politično tematiko, a obenem tudi ljubezenska, poskrbela pa bo, da boste jokali in skozi branje sami sebe bolje spoznali skozi.


Alexia Arthurs: How to love a Jamaican (Kako ljubiti Jamajčana)
Je kratka zgodba oziroma zbirka zgodb o jamajških migrantih, ki prihajajo iz različnih okolij, imajo različne izkušnje, vse od duševnih motenj do nacionalnih zvezd.


Pat Barker: The Silence of the girls (Tišina deklet)
Če so vam všeč zgodovinske knjige, bo ta kot nalašč za vas. V knjigi z naslovom The Silence of the girls (Tišina deklet) se avtorica ukvarja z grško mitologijo. Razlaga zgodbo Trojanske vojne, z vidika ženske, ki je vojno preživela.


Leah Franqui: America for Beginners (Amerika za začetnike)
Potovalna novela, ki govori o ženski, ki je prepotovala vse od Indije do Amerike, da bi se po smrti moža povezala s svojim sinom. Je novela o družini, kulturni raznolikosti in tem, kako brez zemljevida potovati skozi življenje.


Nora Ephron: Heartburn (Zlomljeno srce)
Nora Ephron je napisala kar nekaj scenarijev (tudi Ko Harry sreča Sally) a le eno novelo, ki je bila izdana ob njeni 40. obletnici. Zgodba govori o noseči kuharici Rachel Samstad, katere zakon je na trhlih tleh. Heartburn je zabavna, hitra novela, polna receptov.


Sheryl Browne: The Affiar (Afera)
V zadnjem trilerju Afera, nam avtorica Sherly Browne, predstavi Alicio, sicer zaupanja vredna žena in mati, ki pa prikriva laž in preteklo razmerje, saj ga mora skrivati pred svojimi ljubljenimi.


Foto: Unsplash/ Ksenia Makagonova

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika