Knjige za podjetnike pred začetkom poslovne poti

Klavdija Rupar 29.04.2021
91melyyapul

V tujini pa so podjetniki nekaj povsem vsakdanjega in se s takšnimi stvarmi niti ne obremenjujejo.

Če ste se znašli pred razpotjem, ali ostati v službi ali iti na svoje, vam bodo mogoče pri odločitvi pomagale spodnje knjige. 

Sophia Amoruso - #GIRLBOSS
Sophia Amoruso je do dvaindvajsetega leta pustila šolo, bila brez denarja in ni vedela, kam ji bo ponesla pot v življenju. Danes je ustanoviteljica podjetja Nasty Gal in direktorica Girlboss. Ker ni niti malo podobna tipičnim direktorjem, se je odločila, da knjigo napiše za vse tiste ženske, ki so malo drugačne, imajo unikatno pot in so pripravljene na njej premagovati različne ovire. Vsekakor knjiga primerna za vse mlade ženske, ki razmišljajo o ustanovitvi lastnega podjetja. Na Netflixu najdete tudi serijo posneto po knjigi.

Foto: amazon.com

Simon Sinek -  Start With Why
V knjigi Start With Why Simon Sinek ugotavlja, da ljudje, ki imajo največji vpliv na svetu razmišljajo, se obnašajo in komunicirajo na zelo podoben način - v vseh primerih pa je vse to popolnoma drugačno od tega, kar počnejo ostali ljudje v množici. Predstavi tudi okvir, znotraj katerega so lahko zgrajene organizacije, vodena gibanja in so ljudje motivirani. Vse pa se začne z besedo ZAKAJ.

Foto: amazon.com

Pat Flynn Will It Fly?
Knjiga Will It Fly vsebuje vse od realnih primeov, realnih študij primera in celo do testov, ki vam bodo omogočili, da pred začetkom svojega podjetja ali predstavitvijo svojega izdelka, dobro razmislite, ali greste v pravo smer. Pomagala vam bo, da ugotovite, ali je vaša ideja povezana z vašimi cilji, kako odkriti pomembne podatke v vašem načrtu in kako kritično razmišljati.

Foto: amazon.com

Marlene Wagman-Geller, Women Who Launch
Knjiga Women Who Launch je polna resničnih zgodb žensk, aktivistk, umetnic in podjetnic, ki so postavile svoja uspešna podjetja, znamke in organizacije ter tako spremenile svet. Znotraj najdete tudi citate močnih žensk in motivacijo, ki jo potrebujete za začetek lastnega podjetja.

Foto: amazon.com

Rieva Lesonsky, Start Your Own Business
Urednici revije Entreprenuer so pripravili knjigo, ki jo morate prebrati, če se lotevate svojega startup podjetja. Vsebuje preproste nasvete, ki vas po korakih vodijo, kako začeti startup potovanje in vas vodi skozi prve tri leta lastništva podjetja.

Foto: amazon.com


Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča