Zavetišče za zapuščene živali Ljubljana dobilo nove prostore

CITYLIFE 12.12.2019
Zavetišče za zapuščene živali Ljubljana

Zavetišče za zapuščene živali Ljubljana, znano kot prvo v Sloveniji, je 10. decembra dobilo nove sodobne prostore v katerih so uredili novo domovanje za pse, nove prostore za upravo s predavalnico, prostore za prostovoljce ter servisne prostore. Je prvo zavetišče v Sloveniji, ki deluje že od leta 2002,  kjer vsako leto sprejmejo in oskrbijo več kot 2000 zapuščenih živali. 

Ker prvotni prostori z vidika preprečevanja širjenja kužnih bolezni niso izpolnjevali zahtev sodobnih standardov, primanjkovalo pa je tudi kapacitet za zapuščene mačke, so se odločili za gradnjo novega zavetišča. 

Zavetišče za zapuščene živali Ljubljana. (Foto: Nik Rovan)

Trenutne kapacitete novega zavetišča so 24 bivalnih prostorov, v katere lahko namestijo 72 psov.  V juniju 2020, po končanju druge faze, pa bo v zavetišču 47 bivalnih prostorov za največ 120 psov.Tudi kapacitete mačk bodo povečali, omogočale pa bodo namestitev več kot 200 zapuščenih mačk. 

Novi objekti zavetišča so zasnovani sektorsko, kar omogoča veliko prilagodljivost zaradi sezonskih nihanj v številu in strukturi živali, pa tudi preprečevanje širjenja kužnih bolezni, saj lahko začasno zapremo le sektor, kjer bolezen izbruhne in ne celotnega zavetišča.

Več na: zavetisce-ljubljana.si

Fotogalerija

Foto vse: Nik Rovan
Foto vse: Nik Rovan
Foto vse: Nik Rovan
Foto vse: Nik Rovan
Foto vse: Nik Rovan

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča