Najlepši živalski vrtovi v naši okolici

N. E. 26.09.2019
Živalski vrt

Jeseni je še posebej prijetno obiskati evropske prestolnice in raziskati njihove urbane kotičke. Zelo zabavno pa je zaviti tudi v živalske vrtove in se približati živalim z vsega sveta. Bodisi potujete z otroci, bodisi sami ali v paru – opazovaje živali, ki jih nimamo možnosti videti vsak dan, je nadvse poučno in zabavno.

Če v oktobru ne želite potovati daleč, želite pa si obiskati kakšen zoološki vrt, preverite spodnji seznam tistih, ki se nahajajo pri naših sosedih.

Affenberg pri Celovcu 

Nekaj kilometrov čez avstrijsko mejo se nahaja hrib z imenom Affenberg, kar pomeni gora opic. Tu lahko od blizu spoznate japonske makakije, zvedave opice, ki sicer večinoma prebivajo na azijskem kontinentu. V rezervatu živi kar 164 opic, udeležite pa se lahko tudi vodenega ogleda, kjer vam bo vodič razložil več o teh zanimivih živalih.

Foto: affenberg.com

Safari ob Gardskem jezeru

Če ne marate gledati živali, ki so ujete v kletkah, se raje odpravite na safari. V bližini Verone, ob Gardskem jezeru boste našli Parco Natura Viva, kjer si lahko iz udobja svojega avtomobila ogledate prosto živeče divje živali. Nekatere predele si lahko ogledate tudi peš.

Dunajski živalski vrt

Dunajski živalski vrt Zoovienna Tiergarten Schönbrunn sodi med ene najlepših v Evropi. V njem si lahko ogledate pingvine, pande in marsikatero drugo žival, v družbi divjih živali pa lahko doživite tudi marsikatero posebno izkušnjo, na primer pojeste zajtrk v družbi zeber.

ZOO Budimpešta

Tudi Budimpešta se lahko pohvali s čudovitim živalskim vrtom Budapest ZOO, ki je razdeljen na različne ekosisteme. Tako lahko opazujete navihane lemurje z območja Madagaskarja, se sprehodite čez tropsko cono, savano in tako naprej. Skratka, čudovita izkušnja.

Živalski vrt v Zagrebu

V Zagrebu smo v približno eni uri, če se v Ljubljani usedemo v avto, zato je odlična destinacija za izlet z otroci. V zagrebškem zoološkem vrtu ZOO Zagreb jih bodo navdušile mnoge živali, pa tudi možnost opazovanja hranjenja posameznih vrst.


Izbor urednika