Po svetu se odpirajo butične slaščičarne, pred katerimi se vijejo dolge vrste navdušenih ... Več
Recepti brez sladkorja
Na spletni strani Brezsladkorja.si najdete okusne in slastne recepte brez sladkorja. Zdrava prehrana je v času karantene in v hladnih zimskih dneh prav posebnega pomena. A to še ne pomeni, da je zdrava prehrana samo brez okusa in neokusna. Obstaja namreč že kar nekaj zares dobrih receptov, s katerimi lahko pripravite okusne slaščice, ki pa so povsem brez sladkorja.
Brezsladkorja.si je spletna trgovina z zdravo prehrano brez dodanih sladkorjev. Njihova zgodba se začne z dnem, ko so v družini dobili sladkorčka. Ta sladkorček ima diabetis in njihov cilj je, da mu življenje čim bolj olajšajo.
Na njihovi spletni strani lahko zasledite kar nekaj okusnih receptov brez sladkorja.
Proteinske palačinke z gozdnimi sadeži
Sestavine:
- 25g Easis pancake mixa
- 30g Easis vanilija whey proteinov
- 1 žlička kakava v prahu
- 1/3 žličke indijskega tropotca v prahu
- 1/3 žličke pecilnega praška
- voda
Prelivi:
- 1 čajna žlička Easis proteinskega namaza bela čokolada
- 1 čajna žlička Easis džema malina
- 1 skyr borovnica
- pest borovnic
Priprava:
Sestavine za palačinke zmešamo. Ponvico premažemo z naoljenim čopičem in spečemo palačinke.
Palačinke zložimo v stolp in vsako plast premažemo s skyrom. Vrhnjo palačinko premažemo z malinovo marmelado in posujemo z borovnicami. Stopimo proteinski namaz bela čokolada in ga prelijemo po palačinkah.
Proteinski brownie
Sestavine:
- 1 x Easis čokoladni brownie cake mix
- 35 g masla ali olja
- 1,5 dl vode
- 3 merice Easis whey vanilija proteinov
- 1 jajce
- 5 žlic Easis preliva čokolada brez sladil
- 3 Easis ploščice z datlji in marcipanom
- 60 g Balance temne čokolade brez sladil
Priprava:
1. Brownie mix zmešamo z oljem in vodo. Dodamo jajce, Easis čokoladni preliv in 3 merice vanilijevih proteinov. Z ročnim mešalnikom mešamo 1-2 min.
2. Pekač obložimo s papirjem za peko. Vanj zlijemo polovico mase in posujemo z nasekljano Balance temno čokolado in nasekljanimi Easis ploščicami z datlji in marcipanom. Prelijemo še z drugo popovico mase.
3. Pečemo na 160C (ventilacija). Če želimo mehko sredico, pečemo cca 15 min, če želimo bolj pečeno sredico, pečemo cca. 20 min.
4. Pustimo, da se malce ohladi in postrežemo.
Na njihovi spletni strani najdete še druge recepte, ki so prav tako brez sladkorja, a zato nič manj okusni. Dva zanimiva sta še čokoladna pita s kakiji in lešnikovi keksi s pomarančo in belo čokolado.