Recept - Veganski borovničev cheescake

Klavdija Rupar 11.12.2020
cheescake

Zato smo danes pripravili recept za bolj zdravo sladico, ki je primerna tudi za vse vegane.

Sestavine:

Nadev: 

  • 2 skodelici namočenih indijskih oreščkov
  • ¼ skodeliice stopljenega kokosovega olja
  • 1/3 skodelice javorjevega ali agavinega sirupa
  • ½ skodelice pireja iz borovnic

Baza:

  • ½ skodelice kokosovega olja
  • 1 ½ skodelice kokosovih kosmičev ali granole
  • ¼ skodelice ovsenega mleka
  • 6 datljev
  • 3 čajne žličke chia semen

Priprava:

Najprej pripravimo bazo, tako da vse sestavine zmešamo v miskerju. Mešamo toliko časa, da nastane povsem gladka mešanica, prelijemo v pladenj s peki paprijem in postavimo v zamarzovalnik za dve uri.

Vmes, ko baza čaka, pripravimo nadev. Vse sestavine za nadev zmešamo v miskerju. Mešamo toliko časa, da masa postane gosta. 

Ko vse to pripravimo, bazo vzmaemo iz zamrzovalnika in čez prelijemo nadev. Poskrbimo, da je nadev približno povsod enako razdeljen. Postavimo nazaj v zamrzovalnik za uro do dve. Ko je pripravljeno, vzamemo ven in po vrhu potresemo chia semena in indijske oreščke.

Uživajte kot sladico ali prigrizek.

 

 

Izbor urednika