Po svetu se odpirajo butične slaščičarne, pred katerimi se vijejo dolge vrste navdušenih ... Več
Recept - Veganski borovničev cheescake
Decembra je čas za sladice, ki so lahko tudi zdrave. Koliko slaščic ste pojedli med Miklavževim vikendom? Že komaj čakate božične piškote in potico? December se vrti tudi okoli sladkih razvad, za katere pa morate paziti, da vas ne razvadijo preveč.
Zato smo danes pripravili recept za bolj zdravo sladico, ki je primerna tudi za vse vegane.
Sestavine:
Nadev:
- 2 skodelici namočenih indijskih oreščkov
- ¼ skodeliice stopljenega kokosovega olja
- 1/3 skodelice javorjevega ali agavinega sirupa
- ½ skodelice pireja iz borovnic
Baza:
- ½ skodelice kokosovega olja
- 1 ½ skodelice kokosovih kosmičev ali granole
- ¼ skodelice ovsenega mleka
- 6 datljev
- 3 čajne žličke chia semen
Priprava:
Najprej pripravimo bazo, tako da vse sestavine zmešamo v miskerju. Mešamo toliko časa, da nastane povsem gladka mešanica, prelijemo v pladenj s peki paprijem in postavimo v zamarzovalnik za dve uri.
Vmes, ko baza čaka, pripravimo nadev. Vse sestavine za nadev zmešamo v miskerju. Mešamo toliko časa, da masa postane gosta.
Ko vse to pripravimo, bazo vzmaemo iz zamrzovalnika in čez prelijemo nadev. Poskrbimo, da je nadev približno povsod enako razdeljen. Postavimo nazaj v zamrzovalnik za uro do dve. Ko je pripravljeno, vzamemo ven in po vrhu potresemo chia semena in indijske oreščke.
Uživajte kot sladico ali prigrizek.