Po svetu se odpirajo butične slaščičarne, pred katerimi se vijejo dolge vrste navdušenih ... Več
Recept - Pečen cvetačni riž s tofujem
Hiter in zdrav recept primeren tudi za vegetarijance. Vsakodnevno najti ideje za raznolika, zdrava in hitra kosilo, je v časih, ko so gostilne zaprte postalo precej težko.
Danes vam zato predstavljamo recept, ki je primeren tudi za vse vegetarijance, če bi želeli mesno verzijo pa lahko samo tofu zamenjate za meso. Pripravite ta vikend pečen cvetačni riž s tofujem in prevetrtite jedilnik.
Sestavine
Za tofu
- 42 dag tofuja
- 1 jedilna žlica oljčnega olja
- 1 jedilna žlica sojine omake
- 1 jedilna žlica koruznega škroba
Za cvetačni riž
- 1 srednje velika cvetača
- nekaj oljčnega olja
- 2 stroka česna
- 1 koren ingverja
- 2-3 skodelice zamrznjenega graha in korenja (lahko tudi drugo zelenjavo po želji)
- sojina omaka
- sezamovo olje
- 3 jajca
- zelena čebula
- pikantna omaka
Priprava:
Tofu
Pečico segrejete na 230 stopinj Celzija. Zmešate tofu, oljčno olje, sojino omako in koruzni škrob skupaj. Mešanico porazporedite po pladnju in v pečici pečete med 20 in 30 minut.
Cvetača
Cvetačo zmešate v mešalniku, toliko da dobite drobne koščke v velikosti riža.
Pečen riž
Na ponvi segrejete oljčno olje, dodate česen, ingver in zelenjavo. Ko začne cvrčati, dodate cvetačo, sojino omako in pikantno omako. Pokuhate še minuto ali dve.
Jajce
Na vročo ponev date sezamovo olje in umešate jajca. Nato jih zmešate s pečenim rižem.
Pečenemu rižu dodate še zeleno čebulo in malo pikantne omake ter postrežete.
Vir: pinchofyum.com