Po svetu se odpirajo butične slaščičarne, pred katerimi se vijejo dolge vrste navdušenih ... Več
Recept - panna cotta z jagodami
Danes je valentinovo in edino primerno je, da sebe in svoje najdražje razvajamo z okusno panna cotto z jagodami.
Sladice obožujemo vsi! Še posebej, če so pripravljene z ljubeznijo. Ker je danes valentinovo in najbolj zaljubljen dan v letu, lahko za naše najdražje pripravimo preprosto sladico - panna cotto z jagodami. Saj poznate rek, da gre ljubezen skozi želodec?
SESTAVINE:
Za panna cotto:
- 3 lističi želatine
- 450 ml smetane
- 200 ml polnomastnega mleka
- 100 g sladkorja v prahu
- 1 vanilijev strok
Za jagode:
- 400 g jagod, očiščenih in narezanih na polovico
- 1 ½ čajne žličke koruznega škorba
- 50 g sladkorja v prahu
PRIPRAVA (panna cotta)
Lističe želatine položimo v manjšo posodico mrzle vode – po petih minutah se bodo zmehčali. Medtem damo v ponev mleko, smetano in sladkor, vanilijev strok pa najprej razpolovimo in vem poberemo semena ter ga dodamo kremasti mešanici. Skuhamo mešanico (pazimo, da ne nastanejo mehurčki) in notri enega po enega dodamo lističe želatine. Mešamo toliko časa, da se raztopijo. Postavimo na stran, nekje med 20-30 minut, da se mešanica ohladi. Končno mešanico s cedilom prelijemo v 6 kozarcev ali lončkov in pustimo v hladilniku tri ure.
PRIPRAVA (jagode)
Jagode, koruzni škrob in sladkor damo v ponev in kuhamo nad srednjo toploto nekje med 4 in 5 minut, oz. dokler se sok ne strdi in se jagode zmehčajo. Postavimo na stran, da se ohladi. Ko je ohlajeno jagode prelijemo čez panna cotto. Ohladimo in postrežemo.