Po svetu se odpirajo butične slaščičarne, pred katerimi se vijejo dolge vrste navdušenih ... Več
Recept - mediteranska solata s piščancem in humusom
Preprosta in hitro pripravljena solata.
S toplejšimi in sončnimi dnevi je čas, da bolj težke jedi zamenjajo lahne, preproste in hitro pripravljene solate. A zakaj bi ves čas ponavljali enake, če pa lahko ves čas preizkušamo nekaj novega. Danes imamo za vas recept za mediteransko solato s piščancem in humusom.
Sestavine:
- 4 skodelice solate
- 1 skodelica kuhane rdeče kvinoje
- 4 narezane kumare
- 2 paradižnika
- 1/2 skodelice narezane rdeče čebule
- 1 skodelica feta sira
- 1/2 skodelice zdrobljenih oliv
- 1 skodelica humusa
- limona
Sestavine za pečenega piščanca:
- 1/4 skodelice limonovega soka
- 1/4 skodelice rastlinskega olja
- 4 stroki česna
- 2 čajni žlički rdečega kisa
- 1 1/2 čajne žličke soli
- 1 čajna žlička origana
- 1/4 čajne žličke mlete paprike
- 1/4 čane žličke mletega črnega popra
- 0,9 kg piščančjih prsi brez kože
- svež peteršilj
Priprava:
V večji posodi zmešate limonov sok, zelenjavno olje, česen, sol, origano, mleto papriko, poper; dodate piščanca in dobro premšate. Celotno mešanico prestavite v večjo plastično posodo in jo dajte v hladilnik za štiri ure.
Mešanico nato spečete na ponvi ali žaru in pečete toliko časa, da piščanec postane zlate barve, približno med pet in sedem minut na vsaki strani. Ko se piščanec speče, ga date na stran za deset minut. Narežete ga na manjše koščke in po njem popršite peteršilj.
Solato pripravite tako, da zmešate solato, rdečo kvinojo, kumaro, paradižnik, rdečo čebulo, feta sir, piščanca, olive in veliko žlico humusa. Dodate piščanca in po vrhu pokapljate z limono.