Po svetu se odpirajo butične slaščičarne, pred katerimi se vijejo dolge vrste navdušenih ... Več
Recept - Grška limonina piščančja juha
Drugačna a še vedno slastna juhica, ki vas bo pogrela. Zdrave juhe so kot nalašč za hladne zimske dni, saj vas bodo pogrele od znotraj navzven. Nimate več idej, kaj bi skuhali in ne bi ponovno jedli juhe iz vrečke?
Za vas imamo tokrat pripravljen malenkost drugačen, a precej poseben recept za zdravo grško limonino juho s piščancem.
Sestavine:
- 1 srednje velika čebula
- 1 por
- 1 steblo zelene
- 3 jedilne žlice začimb za piščanca
- kilo in četrt piščančjih prsi s kostmi
- 1 vejica svežega origana
- ¼ vejice svežega kopra
- ½ skodelice belega riža
- 2 veliki jajci
- 6 jedilnih žlic svežega limonovega soka
- česen
Priprava:
V večji posodi zmešamo čebulo, por, zeleno in začimbe ter 10 skodelic vode ter počakamo, da mešanica zavre. Zmanjšamo temperaturo, dodamo piščanca, origano in koper ter kuhamo nekje 15 do 20 minut oz. toliko, da se piščanec dobro pokuha.
Piščanca prestavimo v skledo in odstranimo kožo in kosti. Odstranimo tekočino in ga damo nazaj v ponev. Dodamo riž in vremo 12 minut.
Medtem v srednje veliki skledi skupaj zmešamo jajca in limonov sok. Z zajemalko nato zajamemo piščančjo obaro in jo počasi vmešamo v jajčno mešanico. Predstavimo jo na štedilnik in kuhamo toliko časa, da se juha zgosti in riž postane mehek. Odstranimo s štedilnika, čez posujemo poper in koper ter postrežemo.