Recept - Grška limonina piščančja juha

Klavdija Rupar 21.01.2021
grška limonina juha

Za vas imamo tokrat pripravljen malenkost drugačen, a precej poseben recept za zdravo grško limonino juho s piščancem.

 Sestavine:

  • 1 srednje velika čebula
  • 1 por
  • 1 steblo zelene
  • 3 jedilne žlice začimb za piščanca
  • kilo in četrt piščančjih prsi s kostmi
  • 1 vejica svežega origana
  • ¼ vejice svežega kopra
  • ½ skodelice belega riža
  • 2 veliki jajci
  • 6 jedilnih žlic svežega limonovega soka
  • česen

Priprava:

V večji posodi zmešamo čebulo, por, zeleno in začimbe ter 10 skodelic vode ter počakamo, da mešanica zavre. Zmanjšamo temperaturo, dodamo piščanca, origano in koper ter kuhamo nekje 15 do 20 minut oz. toliko, da se piščanec dobro pokuha.

Piščanca prestavimo v skledo in odstranimo kožo in kosti. Odstranimo tekočino in ga damo nazaj v ponev. Dodamo riž in vremo 12 minut.

Medtem v srednje veliki skledi skupaj zmešamo jajca in limonov sok. Z zajemalko nato zajamemo piščančjo obaro in jo počasi vmešamo v jajčno mešanico. Predstavimo jo na štedilnik in kuhamo toliko časa, da se juha zgosti in riž postane mehek. Odstranimo s štedilnika, čez posujemo poper in koper ter postrežemo.

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča