Airbnb bo nekaterim mladim enostavno prepovedal najem nastanitev

Matej Jurgele 26.08.2020
pjm020719q202luxewanakanzlivingroom0264-lightonr1

Airbnb je najboljše mesto za iskanje cenovno ugodnih namestitev, platforma pa je priljubljena tudi za najem prostorov iz drugih razlogov. Tukaj lahko na primer najdete mesto za svojo naslednjo zabavo, kar pa postaja vse večja težava. Domače zabave so namreč odlična žarišča za širjenje nevarnega koronavirusa in Airbnb je odločen, da bo temu naredil konec.

Težava domačih zabav je v tem, da se na njih zbere veliko število mladih in ti se pričakovano ne držijo varnostne razdalje, kar so seveda odlični pogoji za širjenje novega koronavirusa. Pri podjetju Airbnb so zato sprejeli odločitev, da bodo ta trend sprva ustavili v Veliki Britaniji, Franciji in Španiji. To bodo naredili na način, da bodo mlajšim od 25 let enostavno prepovedali najem celotnih hiš prek svoje platforme. Prepoved velja samo za ljudi, ki nameravajo kratkoročno najeti celotne hiše, ki se nahajajo v bližini njihovega prebivališča in nimajo več kot treh pozitivnih ocen na Airbnb.

Mlajši od 25 let z več kot tremi pozitivnimi ocenami in brez negativnih kritik na platformi Airbnb ali tisti z dolgoročnimi najemnimi načrti pa težav z najemom ne bodo imeli. Omejitve so seveda bile uvedene za zaščito lokalnih skupnosti. 

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča