Foto: vam.ac.uk

Razstava Christiana Diorja na ogled preko YouTuba

Klavdija Rupar

Razstava z naslovom Christian Dior: Designer of Dreams, ki je bila lansko leto na ogled v znanem modnem muzeju Victoria & Albert Museum v Londonu, so prestavili v virtualni svet in tako vsem modnim navdušencem, ki si je niso uspeli ugledati, omgočili ogled te krasne in edinstvene razstave.

Rosjtnodnevna svečana obleka princese Margarete in tisoče papirnatih rož,  ki cvetijo v tematski sobi - razstava slavi Diorjevo ljubezen do Anglije, ki jo je prvič obiskal pri 21. letih. Gre za adaptacijo pariške razstave iz leta 2017, ki je bila na ogled v Musée des Arts Décoratifs in je bila namenjena praznovanju 70. let delovanja modne hiše, ki jo je ustanovil leta 1947.

2. februarja 2019 so readaptacijo razstave odprli v londonksem muzeju mode. Šestedset odstotkov nove vsebine in originalna inštalacija, v kateri je glavna zvezda Anglija - država, v katero se je Dior popolnoma in nepojemljivo zaljubil. 

Razstava, ki je sedaj na voljo preko spleta, odkriva vse ključne trenutke modne hiše. Gre za največjo razstavo posvečeno Diorju, ki prikazuje, kako je oblikovalec vplival na britansko kulturo. Razstava je bila na ogled do 14. julija 2019, sedaj pa je na voljo enourni dokumentarni video, ki je sledil vsem podrobnostim postavitve in celotne razstave.Fotogalerija

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča