Muzeji, ki omogočajo virtualni ogled razstav

Klavdija Rupar 26.03.2020
Foto: Pexels

Koronavirus je poskrbel, da smo trenutno doma in ne smemo nikamor. Do nadaljnjega niso odpovedana samo vsa druženja, ampak tudi potovanja. Kar pomeni, da je vprašanje časa, kdaj bomo lahko spet obiskali željeno destinacijo ali najljubši muzej. A tukaj imamo za vas rešitev. Kar nekaj najbolj znanih muzejev na svetu je namreč omogočilo virtualni ogled razstav preko spleta. Kateri muzeji to omogočajo?

Louvre, Pariz

Louvre ni le eden največjih umetniških muzejev, ampak tudi ena izmed najbolj znanih in obiskanih pariških znamenitosti. Muzej omogoča brezplačne oglede najbolj popularnih razstav, med katerimi so tudi Michelangelova dela. Omogočen je 360-stopinjski ogled muzeja, obenem pa lahko tudi klikamo na različne kose in tako dobimo dodatne informacije.

https://www.louvre.fr/en

Foto: Pexels

Guggenheim muzej, New York

Že sama zgradba muzeja je impresivna sama po sebi, a tokrat nam ni potrebno obiskati Velikega jabolka, da si lahko ogledamo najbolj impresivna umetniška dela, ki jih ima v lasti muzej. Na spletu si lahko ogledamo dela Franza Marca, Pieta Mondariana, Pabla Picassa in Jeffa Koonsa.

https://www.guggenheim.org/British Museum

Med kar osem milijoni različnih objektov, ki jih ima v lasti British Museum, si lahko nekatera dela ogledamo tudi preko spleta. Muzej se je povezal tudi z inštitutom Google Culture in omogočil virtualne sprehode po muzeju s pomočjo tehnologije Google Street.

https://www.britishmuseum.org/closure

Metropolitan Musem of Art, New York

Metropolitan Museum of Art ali skrajšano The Met ima v lasti več kot dva milijona umetnin. Spletna stran predstavlja spletno zbirko in virtualne ture po muzeju ter tako omogoča ogled najbolj impresivnih kosov, med katerimi najdemo tudi Vincenta van Gogha, Jacksona Pollocka in Giotteja di Bondone.

https://www.metmuseum.org/

Foto: Pixabay

Vatikanski muzeji, Vatikan

Vatikanski muzeji vsebujejo ogromno zbirko najpomembnejših umetnin in klasičnih skulptur, ki so jih skozi stoletja urejali različni papeži. Virtualno si lahko ogledamo ikonične razstave in celo Michelangelov strop v Sikstinski kapeli.

http://www.museivaticani.va/content/museivaticani/en.html

Foto: Pixabay

Rijksmuseum, Amsterdam

Muzej, ki ima svojo umetniško zbirko in zgodovinske objekte posejane po več kot osemdesetih galerijah, omogoča interaktivni sprehod po muzeju, kar pomeni, da si lahko od blizu ogledamo dela Vermeerja, Rembrandta in ostalih nizozemskih mojstrov.

https://www.rijksmuseum.nl/

Foto: Pexels

Guggenheim, Bilbao

Ogromna zgradba, ki leži na obrežju reke Nervion, je zagotovo eden najbolj znanih muzejev na svetu. Interaktivni sprehod pa nam tokrat omogoča ogled povojnih ameriških in evropskih umetnikov in kiparjev, kot so Rothko, Holzer, Koons, Kapoor.

https://www.guggenheim-bilbao.eus/

Foto: Pixabay

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika