Christian Louboutin konec februarja odpira razstavo v Parizu

Klavdija Rupar 06.02.2020
christian laboutin

V muzeju Palais de la Porte Dorée v Parizu bo med 26. februarjem in 26. julijem 2020 na ogled razstava o Christianu Louboutinu, enem najbolj znanih izdelovalcev čevljev na svetu.

Christian Louboutin velja za enega izmed glavnih figur v svetu mode, razstava pa bo predstavila njegovo več kot 30. letno ustvarjanje, ki bo razdeljeno na deset poglavij. Kot je povedal oblikovalec, bodo glavna točka razstave pomembna razmerja, ki so vplivala na njegovo popotovanje, sodelovanje z izdelovalci čevljev in sodelovanje z umetniki, ki so mu izredno blizu. 

Pariški oblikovalec čevljev je prve kreacije začel delati že pri dvanajstih letih, inspiracijo zanje pa je iskal prav v arhitekturni lepoti stavbe Palais de la Porte Dorée. 

Na razstavi lahko pričakujemo njegove najbolj zaželjene čevlje, nekaj čevljev iz njegove osebne kolekcije in vpogled v najbolj ekskluzivna sodelovanja - nekatera med njimi še nikoli niso bila prikazana svetu. Kot dodatek bodo predstavljeni tudi originalni projekti, pri katerih je sodeloval s svojimi najljubšimi umetniki. To so sodelovanja z fotografom Davidom Lynchem, novozelandsko multimedijsko umetnico Liso Reihana, angleškim dizjanerskim parom Whitaker Malem, špansko koreografinjo Bianco Li, pakistanskim umetnikom Imranom Quershijem in mnogimi drugimi. 

Če se boste v tem obdobju znašli v Parizu, je to vsekakor razstava vredna ogleda. 

Fotogalerija

Christian LouboutinChristian LouboutinChristian LouboutinChristian LouboutinChristian Louboutin

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča