To je novi BMW X6!

Matej Jurgele 08.07.2019
To je novi BMW X6!

Novi BMW X6 je v primerjavi s predhodnim modelom v dolžino zrasel za 26 milimetrov in 15 milimetrov v širino. Postavljen je tudi za 6 milimetrov nižje. Največja sprememba je doletela medosno razdaljo, ki je tokrat daljša za kar 42 milimetrov. To pomeni dosti več prostora v notranjosti avtomobila. Prvič v zgodovini bo BMW ponudil osvetljene prednje ledvičke, ki bodo opcijsko na voljo. V primeru, da je avtomobil opremljen z njimi, se jih da ročno prižgati ali ugasniti. X6 je serijsko opremljen z 19-palčnimi platišči, različici BMW X6 M50i in M50d prihajata z 21-palčna platišča. Ta bodo na voljo tudi na šibkejših modelih. Poleg standardne opreme bosta na voljo še paketa xLine in M Sport.Dovolj prostorna notranjost
Notranjost se praktično ne razlikuje od tiste v BMW X5, le da je ta nekoliko manjša Kljub temu je prostora še vedno dovolj. V prtljažniku je na voljo 580 litrov prostornine, s podrto zadnjo klopjo ta številka naraste na do 1.530 litrov. Kot zanimivejšo opcijske opreme izpostavljamo masažne sedeže za voznika in sovoznika, štiripodročno klimatsko napravo in tudi termoelektrična držala za pijačo, ki lahko grejejo kavo ali čaj v mrzlih zimskih dneh. Seveda so na voljo tudi tehnične in tehnoloških novosti. Osrednji del ponudbe predstavlja opcijsko zračno vzmetenje, s katerim lahko višino vozila prilagajate za kar 80 milimetrov. Poleg tega se BMW X6 pohvali s širokim naborom varnostnih sistemov, velikim 12,3-palčnim osrednjim zaslon na dotik, ter najnovejšo različico iDrive sistema z inteligentnim osebnim asistentom in vrsto ostalih Connected Drive storitev.Od 265 do 530 "konjskih moči"
Motorna ponudba se začne z dizelsko različico xDrive30d, ki zadovoljuje z 265 konjskimi močmi in bencinsko xDrive40i različico s 340 konjskimi močmi. Vrh ponudbe predstavljata različici M50i in M50d. Prvo bo poganjal že znani 4.4 litrski V8 motor s 530 konjskimi močmi, slednjo 3.0 litrski dizelski agregat s kar štirimi turbinami in okroglimi 400 konjskimi močmi. Obe različici bosta že v osnovi opremljeni z M Sport izpušnim sistemom, za več športnih ambicij pa bo na voljo še zadnji M Sport diferencial. Prav vse različice bodo že v osnovi deležne najnovejše generacije BMW xDrive inteligentnega štirikolesnega pogona, opcijsko pa boste lahko na obeh šibkejših različicah izbrali še xOffroad paket.

Fotogalerija

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča