Rolls-Royce, ki ga ne morate imeti

Matej Jurgele 19.08.2019
Foto: Rolls-Royce

Tako kot Phantom VII Zenith iz leta 2016, naj bi tudi ti Ghosti postali izredno priljubljena zbirateljska vozila. Potrebno je poudariti, da je Ghost najuspešnejši Rolls-Roycov model, ki je bil kdajkoli izdelan, ki obenem znižuje povprečno starost kupcev blagovne znamke na približno 43 let.

Foto: Rolls-Royce

Ghost Zenith združuje številne rešitve iz koncepta 200EX. Na primer ploščica s serijsko številko je narejena iz prvotnega 200EX Spirit of Ecstasy, ki je nameščena v sredinski konzoli vsakega izmed 50 Zenithov.

Med druge posebnosti spadajo tudi osvetljeni vratni žepi, posebej izdelan kos na vratnih oblogah (na voljo bodisi iz lesa, karbonskih vlaken ali klavirskega furnirja), vezenje na zadnjih sedežih, ki so ga navdihnili detajli sedeža iz originalnega Silver Ghosta iz leta 1907, kontrastno usnje in edinstvena osvetlitev stropa Shooting Star.

Foto: Rolls-Royce

Kar zadeva zunanjo obliko, se avtomobili ponašajo s posebnim dvobarvnim nanosom s sijajno kontrastno barvo. Na voljo so barve Iguazu Blue z Andalusian White, Silver z Arctic White ali Bohemian Red z Black Diamond. Avtomobili, ki spadajo v to zbirko, se trenutno ročno izdelujejo v Goodwoodu, vseh 50 različic pa naj bi bilo že razprodanih. 

Več na: rolls-roycemotorcars.com


Fotogalerija

Foto: Rolls-Royce Foto: Rolls-Royce Foto: Rolls-Royce Foto: Rolls-Royce Foto: Rolls-Royce Foto: Rolls-Royce Foto: Rolls-Royce Foto: Rolls-Royce

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča