Rolls-Royce Cullinan Black Badge - Presežek presežkov

Matej Jurgele 17.11.2019
Presežek presežkov - Rolls-Royce Cullinan Black Badge

Zlovešč videz novega Cullinan Black Badge je tukaj. Sprednja maska je postala zatemnjena, prav tako je iz črnega kroma izdelan prepoznaven kipec Spirit of Ecstasy. Nova so 22-palčna platišča v črno-srebrni kombinaciji, ki grabijo po masivnih zavornih kolutih. Prav tako so sedaj prvič pri katerem koli Rolls-Royce vozilu zavorne čeljusti odete v rdečo barvo. 


Uporaba črnih dodatkov je bila seveda deležna tudi notranjost vozila. Armaturna plošča in sredinska konzola sta prejeli dodatke iz karbonskih vlaken, kar daje tridimenzionalni videz. Merilniki se bahajo z rdečimi zaključki, medtem ko so za oblazinjenje na voljo nove barvne kombinacije. Tokrat so se odločili za kombinacijo rumenih dodatkov na vratih, sedežih in armaturni plošči.

Rohnenje brez primera in še več moči

Nadgrajen je tudi motor vozila. 6,8-litrski V 12 motor sedaj iz sebe iztisne 600 "konjskih moči" (447 kW) in 900 Nm navora, medtem ko se morajo kupci serijske različice zadovoljiti z "zgolj" 563 KM (420 kW) in 850 Nm navora. Moč se preko osemstopenjskega samodejnega menjalnika prenaša na vsa štiri kolesa. Prestavna ročica pa skriva še eno presenečenje. Stikalo z napisom "LOW", kar dodata izpušnemu sistemu še bolj opazno noto. Seveda so pri RR prilagodili tudi vzmetenje in malce "izpilili" sistem pretikanja med prestavami. 


Kupcem je trenutno na voljo Black Badge Rolls-Royce Cullinan. Osnovni Rolls-Royce Cullinan stane približno 300 tisočakov, medtem, ko bo za zgoraj omenjeno različico po neuradnih podatkih potrebno odšteti okoli 350 tisočakov. 

Več na: rolls-roycemotorcars.com

Fotogalerija

Foto: Rolls-Royce Foto: Rolls-Royce Foto: Rolls-Royce Foto: Rolls-Royce Foto: Rolls-Royce Foto: Rolls-Royce Foto: Rolls-Royce Foto: Rolls-Royce Foto: Rolls-Royce Foto: Rolls-Royce Foto: Rolls-Royce Foto: Rolls-Royce Foto: Rolls-Royce Foto: Rolls-Royce Foto: Rolls-Royce Foto: Rolls-Royce Foto: Rolls-Royce Foto: Rolls-Royce Foto: Rolls-Royce Foto: Rolls-Royce

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča