Jaguar

Osveženi Jaguar F-Type

Matej Jurgele

Vpogled v notranjost razkrije še več posodobitev. Jaguar F –Type sledi trenutnemu trendu sprejemanja digitalne instrumentne plošče, ki nadomešča običajne, analogne merilnike. Infozabavni sistem se pohvali z razširitvijo Apple CarPlay in Android Auto, strojna oprema sistema pa je sedaj sposobna tudi posodabljanja preko mobilnega omrežja.

Za manj zahtevne sta na voljo 2,0-litrski prisilno polnjeni štirivaljnik in 3,0-litrski prisilno polnjeni V6, medtem ko bo tistim, bolj dirkaško razpoloženim zagotovo bolj na kožo pisan "običajen" 5-litrski V8. Še močnejša različica F-Type SVR z motorjem V8 s 575 KM (429 kW) in 700 Nm navora vozilo do 100 km/h požene v 3,5 sekunde, hitrost pa je elektronsko omejena na 300 km/h. Prenovljeni model ima sedaj vgrajeno vzmetenje s prilagodljivimi blažilniki in izboljšanimi vzmetmi, obenem pa tudi trdnejšo zasnovo podvozja.

Novi Jaguar F-Type.

Šibkejši V8 motor proizvede 331kW/444 KM in 580 Nm navora. Na voljo je s pogonom na zadnji kolesni par ali na vsa štiri kolesa. Do stotice pospeši v 4,4 sekunde. Obe V8 različici imata opcijo Quiet Start, ki pušča aktivni loputi izpušnega sistema zaprte vse do trenutka, ko voznik pošteno pohodi stopalko za plin. Za kupe različico bo potrebno odšteti okoli 65 tisočakov, cene ostalih različic še niso znane. 

Več na: jaguarslovenija.si

Fotogalerija

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča