Pomlajeni Renault ZOE nas bo peljal še dlje

Matej Jurgele 22.12.2019
Pomlajeni Renault ZOE vas bo peljal še dlje

Sedem let po uvedbi modela, ki je postal najbolje prodajani mestni električni avtomobil v Evropi, novi ZOE prinaša svežino, ponuja boljše funkcionalnosti že od osnovne različice dalje, kljub temu pa ostaja cenovno dosegljiv.

Prepoznavno drugačen

Na zunaj novi Reanult ZOE sledi s predhodnikom začrtanim linijam, medtem ko notranjost prinaša novo instrumentno in armaturno ploščo, ki sta popolnoma preoblikovani v prid izboljšane udobnosti. Novi ZOE zavoljo večjega akumulatorjem moči 52 kWh, zagotavlja do 395 kilometrov dosega po WLTP standardu, in več možnosti polnjenja zahvaljujoč uvedbi polnjenja z enosmernim tokom (DC). 

Močnejšim elektromotor (100 kW) daje vozilu občutno večjo odzivnost. Trenutno je ZOE edini električen avtomobil na trgu, ki ponuja možnost polnjenja z izmeničnim tokom do 22 kW moči ali z enosmernim tokom do 50 kW moči s tem pa ponuja najbolj vsestranske možnosti priklopa na polnilna mesta širom Evrope.


Arhitektura električnega sistema je bila deležna celovite prevetritve, v okviru katere je dobila že serijsko vgrajeno digitalno instrumentno ploščo in številna pomagala za vožnjo (ADAS). Svetila so sedaj izdelana izključno v LED tehnologiji, zadnja smernika sta postala dinamična. 

Vse v smeri elektrifikacije

Kar zadeva povezljive storitve je Renault novi ZOE opremil s sistemom Renault EASY CONNECT. Od pomagal za vožnjo do 10-palčnega zaslona, multimedijske naprave Renault EASY LINK in novega mestnega načina vožnje, vse to je zasnovano s ciljem, da vsakdanje vožnje čim bolj olajša in jih naredi prijetne. Novost v novem ZOE je 10-palčen zaslon pred voznikom, ki je edinstven v tem segmentu in na voljo že od osnovne različice. Pod zaslonom multimedijske naprave Renault EASY LINK je povsem preoblikovana osrednja konzola z vgrajenimi tehnološkimi inovacijami, ki jih je Renault zasnoval posebej za novi ZOE: elektronsko prestavno ročico, samodejno parkirno zavoro, indukcijski polnilnik za pametni telefon itn.

Potniki zadaj so še vedno deležni prostornosti na zgornji ravni segmenta zahvaljujoč minimalnemu srednjemu grebenu. Prtljažnik s prostornino 338 litrov in zložljiva sedežna klop poskrbita za možnost prevažanja zajetne prtljage. Novi ZOE tako lahko zadovolji tudi običajne družinske potrebe.


Opcij je več

Izbiramo lahko med dvema opcijama. In sicer je na voljo šibkejša različica z 80 kW motorjem (110 KM), ki nas bo s paketom opreme Life in najemom baterije stala 24.390 evrov, v kombinaciji z nakupom baterije pa 32.690 evrov. V kolikor bi želeli poseči po zmoglivejši različici s 100 kW motorjem (136 KM), pa nas bo ta s paketom opreme Zen in najemom baterije stala 26.490 evrov, oziroma 34.790 evrov v primeru nakupa baterije. Pri Renaultu ponujajo tudi možnost najema vozila. Cena za tovorstno odločitev je od 159 evrov mesečeno in omejitvijo števila prevoženih kilometrov (10.000 kilometrov letno). 

Več na: renault.si

Fotogalerija

Foto: Renault Foto: Renault Foto: Renault Foto: Renault Foto: Renault Foto: Renault Foto: Renault Foto: Renault

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča