Stvari, ki jih lahko počnete s prijatelji, ko vam je dolgčas

Klavdija Rupar 17.09.2022
pexels-cottonbro-4861347

Čeprav živimo v svetu in času, ko smo vsi na polno zaposleni in le redko najdemo kakšno urico zase, pa se hitro pokaže, da nam je lahko v primeru, ko nimamo kaj početi, tudi zelo hitro dolgčas.

Takrat je čas, da pokličete prijatelje in se dogovorite, za katero izmed zabavnih aktivnosti, ki smo jih pripravili spodaj.

1. Ustvarite si domači spa. Pripravite maske za obraz, vodo za namakanje nog in si na lase nanesite masko za lase.

Foto: Pexels

2. Odpravite se na sprehod ali na bližnji hrib. S tem boste preživeli kakovosten čas s prijatelji, obenem pa se nadihali še svežega zraka.

3. Igrajte se igre. Lahko je to kartanje, namizne igre, ali pa celo skrivalnice.


Foto: Pexels

4. Privoščite si filmski maraton. Če ste utrujeni od prejšnjega tedna, potem se zleknite na kavč, specite kokice, nalijte kozarec vina in si oglejte vse Harry Potter filme po vrsti.

Foto: Pexels

5. Odpravite se v najbližji bazen. To lahko počnete tudi pozimi. Obiščite zaprt bazen ali toplice in si privoščite kakovosten in sproščujoč dan v vodi.

6. Obiščite novo restavracijo. Stopite iz cone udobja in obiščite novo restavracijo. Vsak naj naroči nekaj drugega na meniju, poskusite pa vse.

7. Imejte domačo degustacijo vina. Kupite več različnih buteljk vina, nato pa ugibajte, katero vino ste poskusili.

8. Začnite bralni klub. Vsi radi berete? Potem skupaj organizirajte bralni klub enkrat na mesec, kjer se dogovorite, katero knjigo boste prebrali. Tako boste skupaj počeli nekaj zabavnega in poučnega.

Foto: Pexels

9. Izberite serijo, ki vam je všeč in si celo oglejte v enem dnevu.

10. Preizkusite nov recept.

Foto: Pexels

11. Prižgite si jogo in skupaj naredite nekaj vaj. Če ne drugega bo zelo zabavno, ko se boste vsi trudili narediti določene poze.

12. Pospravite omaro. Dobite si pri vsakem izmed vas doma in skupaj pospravite omaro, donirajte oblačila, ki jih ne rabite več in se zabavajte.

13. Pojdite po nakupih. Ali se usedite za računalnik in naročite oblačila ali pa si vzemite pol dneva in skupaj pojdite v nakupovalni center in en drugemu nakupite nova oblačila.

14. Privoščite si večer karaok, tokrat malo drugače. Tistemu, ki je na vrsti za petje zavežite oči, na glavo mu dajte slušalke, on pa naj zapoje pesem. Vi zraven pazite, da se ne boste polulali od smeha.

15. Skupaj se vpišite na dejavnost. Lahko je to igranje inštrumenta, učenje novega jezika ali plavanje.

16. Raziščite svoje mesto. Namesto, da se odpravite v tujino, si vzemite en dan in skupaj raziščite mesto, v katerem živite. Obiščite muzeje, galerije in trgovine, ki ste jih vedno želeli obiskati.

17. Nalakirajte si nohte. Lahko kar doma, ali pa se skupaj odpravite na manikuro ali pedikuro v kozmetični salon. Preizkusite barvo, ki je ponavadi ne bi izbrali zase.

18. Privoščite si piknik. Vsak naj s seboj prinese hrano in pijačo, nato pa na vrtu pripravite piknik, si privoščite dobro hrano in uživate v družbi en drugega.

19. Naredite si zapestnice prijateljstva. 

20. Pripravite pakete za ljudi v stiski. Vsak naj notri spravi oblačila, obutev ali stvari, ki jih ne potrebuje več, vanj doda na roko napisano sporočilo, zapakirajte in odnesite v društva, ki bodo z njimi obdarile ljudi, ki jih potrebujejo.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča