Organizirajte večer družabnih iger

Klavdija Rupar 08.05.2020
pexels-photo-776654

Koga smo najbolj pogrešali v času karantene? Prijatelje in družine. Sedaj je čas, da povabimo manjšo skupino prijateljev, ki jih nismo videli že dva meseca na piknik, zraven pa odigrajmo kakšno izmed družabnih iger (seveda vse ob pravi razdalji in ob upoštevanju ukrepov). Nekaj idej spodaj.

Monopoly

Monopoly je v grobem klasična namizna igra trgovanja in prekupčevanja z denarjem, nepremičninami in drugim imetjem. Gre za igro, ki lahko traja kar nekaj ur, ali pa se sploh ne konča. Namenjena je večim osebam, sedaj pa lahko najdemo tudi raznolike verzije, med katerimi je tudi Monopoly Prijatelji, v sklopu katerega so na voljo različni deli iz serije.

Foto: ceneje.si

Activity

Activity je družabna igra oz. kombinacija treh iger, ki pri igralcih spodbujajo kreativnost: igralec mora pojme s kart predstaviti z risanjem, razlago ali pantomimo. Igra vsebuje več kot 2500 različnih pojmov, najdemo pa kar tri različice. Zelen originalen je najstarejši in najbolj klasičen, moder Vse je mogoče! je stopnjo težji, saj morajo igralci v parih do konca uganiti cel kartonček, vijoličen Champion pa je med najnovejšimi, pri njem pa morata igralca v eni minuti uganiti čim več pojmov iz ene kartice.

Foto: ceneje.si

Cards Aganist Humanity

Cards Against Humanity je sicer angleška igra, namenjena zlobnim ljudem. Malo za šalo malo za res, gre za izredno zabavno, a nenavadno igro, s katero skupaj sestavljaš odbite in lahko celo malenkost čudne kombinacije. Igra je preprosta. Vsak krog en igralec vpraša vprašanje (ki se nahaja na črni kartici), ostali pa odgovorijo z najbolj zabavnim odgovorom (na beli kartici). Tisti, ki je prebral vprašanje, izbere najboljši odgovor, tisti, čigar odgovor je bil izbran pa dobi črno kartico. Zmaga tisti, ki ima največ črnih kartic.

Foto: ceneje.si

Naseljenci otoka Katan

Zamislimo si, da smo v dobi velikih odkritij: naše ladje so po dolgi plovbi, polni odrekanj, prispele do obal neznanega otoka. Imenujmo ga Catan! Ustanovimo naselja na prvih krajih in prebrisano menjajmo surovine. Gre za večplasten igralni mehanizem, ki ga sestavljajo taktika, trgovanje, nekaj sreče in nepretrgana napetost. Vsakič druga igralna plošča pa poskrbi, da se je ne bomo naveličali še dolga leta.

Foto: ceneje.si

Kviz

Kviz je namizna družabna igra, namenjena 2-6 igralcem, ki prek 1200 vprašanj in odgovorov potujejo skozi svet znanja in si širijo obzorja na različnih področjih. Igra je zasnovana tako, da je končni rezultat odvisen tako od znanja kot od sreče. Z več kot 200 karticami in več kot tisoč vprašanj je igra res zabavna!

Foto: oblakigre.eu

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča