Šport - kako spremeniti pogled na vadbo?

Klavdija Rupar 02.08.2023
sporttelesnavadbafotofreepik2

Fitnes industrija nas prepričuje, da je telovadba in šport nekaj, pri čemer moramo trpeti, da je priti do fit telesa nekaj najtežjega česar se bomo lotili in da moramo za vadbo porabiti ogromno časa in denarja.

V resnici pa do fit telesa in dobrega počutja vodi preprost recept - izberite vadbo, h kateri se radi vračate in vam je ni težava delati večino dni.

Izredno preprost in efektiven nasvet, ki bo posrkbel, da bo šport in telesna vadba postala del vašega življenja. In zakaj mu slediti?

sporttelesnavadbafotofreepik1

Konsistenca je ključ

Sovražite tek, obožujete pa plavanje? Če se boste lotili teka, boste vztrajali ravno kakšen teden ali dva, potem vas bo vse skupaj minilo in znašli se boste na začetku. Vsaka vadba, ki jo naredite, je namreč boljša kot tista, ki ostane nenarejena. Ko boste izbrali vadbo, ki vam je všeč, je več možnosti, da boste konsistentni in se vsak dan vračali k njej. Konsistenca je namreč glavna sestavina, da dosežete svoje cilje. 

pexels nathan cowley 2413552

Postopno povečanje težavnosti

Postati fit, postati močnejši, imeti več kondicije je posledica počasnega, a konsistentnega napredka. Če želite napredovati, je potrebno vadbo graditi, kar pomeni, da začnete na začetku, uporabljate manjše uteži in delate krajše treninge. Ko začutite, da ste močnejši in pripravljeni na večje obremenitve, dodajte večje uteži in podaljšujte vadbe. 

pexels photo 347135

Fitnes je življenjski slog in ne le ena točka na "to-do" listi

Če je vaša telesna vadba še en opravek na vaši "to-do" listi, ki ga morate konec dneva odkljukati s seznama, je čas za spremembo. Izberite vadbo ali šport, ki vas navdušuje in motivira, saj se boste le tako lahko redno vračali k njej, zraven pa bo vplivala tudi na vaše duševno zdravje in bolj zdrave prehranjevalne navade. Slepo sledenje trendom je najslabše, poiščite tisto, kar vas veseli in radi delate na redni vsakodnevni ravni.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča