Aplikacije za analizo naše vadbe

Gabrijela Vrbnjak 25.03.2020
telovadba

Poglejmo, katere so aplikacije za analizo naše individualne vadbe v domačem okolju. Večina omogoča sledenje rezultatom in so motivacija za nadaljne vaje in treninge. Primerjamo pa se lahko tudi z ostalimi in tako (vsaj) virtualno malce potekmujemo. V zdravi meri, seveda.

Strava, foto: play.google.com

STRAVA

Ena izmed najbolj priljubljenih aplikacij je Strava, ki sledi našim aktivnostim, kot so tek, kolesarjenje in plavanje. Aplikacija beleži opravljene poti med tekom ali kolesarjenjem, analizira progo za progo, hitrost in porabljene kalorije. Izzive pri treningu predstavlja možnost opravljanje mesečnih nalog in tekmovanje z drugimi.

play.google.com/strava

apps.apple.com/strava

Mi Fit, foto: apps.apple.com


MI FIT

Mi Fit sledi naši dejavnosti - analizira spanec in oceni naše treninge. Vsebuje veliko video vadnic, ki nas motivirajo in nam pomagajo zgraditi bolj zdravo in prijetnejšo dnevno rutino.

play.google.com/mi-fit

apps.apple.com/mi-fit

Endomondo, foto: play.google.com


ENDOMONDO

Aplikacija Endomondo analizira številne športne aktivnosti. S pomočjo GPS-a sledimo svoji hoji, kolesarjenju, teku in še drugim športom. V povzetku vadbe pridobimo povratne informacije. Vodimo lahko svoj dnevnik treningov, ogledamo si lahko svoj čas, razdaljo, tempo, hitrost, porabljene kalorije itd. ter proslavimo vsak naš osebni rekord in napredek.

play.google.com/endomondo

apps.apple.com/endomondo

Garmin connect, foto: apps.apple.com

GARMIN CONNECT™

Znotraj aplikacije Garmin Connect™ si lahko ogledamo številne podatke o zdravju in telesni pripravljenosti na enem mestu. Ne glede na to, ali vadimo profesionalno, ali pa zgolj spremljamo število korakov, bomo v programu našli informacije in navdih, ki jih potrebujemo za izboljšanje svojih dosežkov. Na prilagojeni strani Moj dan si lahko ogledamo podrobno predstavljene podatke o zdravju za trenutni dan; analiziramo lahko svoje dejavnosti in z njimi povezane statistične podatke; ustvarimo lahko prilagojene vadbe in proge; pregledamo osebne rekorde in si prislužimo značke za dosežene rezultate ipd.

play.google.com/garmin-connect

apps.apple.com/garmin-connect

Runkeeper, foto: apps.apple.com

RUNKEEPER

Posebnost aplikacije Runkeeper je možnost ustvarjanja t.i. Running Groups, skupin prijateljev, ki virtualno skupaj tečejo - lahko primerjamo naše vadbe in napredek ter klepetamo. Vklopimo lahko tudi audio z glasom, ki nas bo motiviral. Napredek pri vadbi lahko naredimo tako, da upoštevamo zastavljen načrt treningov. Naše poti vadb si shranimo in zgradimo nove. Z integracijo aplikacije Spotify lahko ob vadbi uživamo še v glasbi.  Aplikacija omogoča Bluetooth povezljivost - brezžične slušalke in monitorji srčnega utripa so odlična spremljevalka pri vadbi.

play.google.com/runkeeper

apps.apple.com/runkeeper

Sports Tracker, foto: apps.apple.com

SPORTS TRACKER

S pomočjo aplikacije Sports Tracker si postavimo dnevne ali mesečne cilje pred treningom, po končani vadbi poglejmo dnevnik vadbe z vsemi podrobnostmi, jo analizirajmo in primerjamo z že opravljenimi. Ni pomembno, kakšna je aktivnost: tek, kolesarjenje, pohodništvo ali hoja.

play.google.com/sports-tracker

apps.apple.com/sports-tracker

Google Fit, foto: play.google.com

GOOGLE FIT

Tudi Google Fit aplikacija nam pomaga pri čim bolj zdravemu in aktivnemu življenju. Google Fit med drugim omogoča spremljanje vadb na mobilnem telefonu ali pametni uri: na izbrano napravo prejmemo takojšnje statistične podatke ter si ogledamo sprotne statistične podatke za tek, hojo in kolesarjenje. S tipali v telefonu ali tipali za merjenje srčnega utripa v pametnih urah aplikacija Google Fit zabeleži hitrost, tempo, pot in drugo. Preverimo lahko, ali vsak dan dosežemo svoj cilj. Google Fit na podlagi naše dejavnosti in napredka do cilja poskrbi, da si ves čas postavljamo nove izzive. Prejemamo prilagojene nasvete in uporabne napotke za trening po mori, kot so priporočene prilagoditve ciljev glede na našo dejavnost.

play.google.com/google-fit

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča