Najlepša ljubezenska poezija vseh časov

Klavdija Rupar 20.01.2019
POEZIJA

Kje so časi, ko so zaljubljeni moški ali fantje dekletom pošiljali ljubezenska pisemca ali jim pisali romantične ljubezenske pesmi? Očitno ne tako daleč. V zadnjem času poezija spet postaja vedno bolj popularna tudi med mladimi.  Zakaj ne bi, če pa lahko z njo na preprost in globok način predstavimo naša najbolj močna čustva. Včasih je ljubezenska poezija vse kar potrebujemo.

Katere pa je tista ljubezenska poezija, ki jo moramo nujno poznati?

Atticus – Love Her Wild

Zbirka kratkih pesmi, ki prikazuje majhne življenjske trenutke, kot so naprimer golo kopanje v vroči poletni noči. Napisal jo je Atticus, nad katerim se v zadnjem času navdušuje vedno več ljudi, ki mu sledijo tudi na Instagramu. V svoji poeziji predstavlja najnižje in najvišje točke ljubezni.

Foto: amazon.com

Rupi Kaur – Milk and Honey

Zelo znana poezija, ki jo dobro poznamo tudi Slovenci, prikazuje ljubezen skozi trpljenje in preživetje. Ljubezen med ali po izgubi, tragediji in nasilju, knjiga nas bo popeljala po temnih kotičkih življenja, vmes pa prikazala tudi tiste lepše trenutke, ki še vedno obstajajo. Razdeljena je na štiri poglavja, vsako prikazuje drugo verzijo bolečine.

Foto: goodreads

John C. Kirkland – Love Letters of Great Men

Gre za zbirko najboljših in resničnih ljubezenskih pisem, ki so jih moški napisali svojim ljubeznim. Knjiga je bila del filma Seks v mestu, v njej pa lahko najdemo pisma Ludwiga van Beethovena, Lorda Byrona, Lorda Randolpha Churchilla, Winstona Churckilla, Marka Twaina, F. Scotta Fitzgeralda in mnogih drugih.

Foto: goodreads

Amanda Lovelace – The Princess Saves Herself in This One

Ta ganljiva in inovativna knjiga poezije je razdeljena na štiri dele – princesa, gospodična, kraljica in ti. Raziskuje ljubezen, izgubo, žalovanje, moč in možnosti vse skozi oči avtoričine lastne izkušnje.

Foto: goodreads

Edgar Holmes – Her Favorite Color Was Yellow

Poklon njegovi sorodni duši, ljubezni njegovega življenja in ženi. Odlična knjiga poezije, še posebej primerna za vse, ki si želijo prebrati samo preprosto resnico. Z nekaterimi pesmimi lahko celo poistovetimo trenutno ali preteklo razmerje.

Foto: goodreads

George Chityil: Love Poem Collection: The Greatest Love Poems of All Time

Če iščemo obširno in pozorno zbirko, ki vsebuje različne ljubezenski pesmi skozi zgodovino, potem je ta zbirka prava. V njej so združene pesmi nekaterih največjih umetnikov, kot so Elizabeth Barrett Browning, William Shakespeare in Henry Ford. Poezija se dogaja na različnih krajih po svetu, v različnem času.

Foto: goodreads

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča