Najboljše aplikacije za meditacijo in umirjanje

CITYLIFE 22.08.2023
jon-flobrant-sbjvthvw2x8-unsplash

Ene izmed najboljših in najvišje ocenjenih aplikacij za meditacijo in umirjanje so aplikacije Calm, Insight Timer, Meditation & Relaxation, Headspace in 21-Day Meditation Experience.

Calm, foto: apps.apple.com

CALM

Aplikacija Calm vsebuje meditacijske zgodbe, ki nam bodo pomagale pri pomirjanju, meditaciji in tudi uspavanju. Če si želimo manj stresa, manj tesnobe in se zbuditi bolj spočiti, si pomagajmo z vodenimi meditacijami, zgodbami o spanju, dihalnimi programi, in sproščujočo glasbo. To aplikacijo priporočajo tudi strokovnjaki - psihologi, terapevti in strokovnjaki za duševno zdravje.

apps.apple.com/calm

play.google.com/calm

Insight Timer, foto: apps.apple.com

INSIGHT TIMER

Gre za eno izmed popularnih brezplačnih aplikacij za meditacijo. Insight Timer vključuje vodene meditacije in pogovore, ki jih vodijo vrhunski strokovnjaki za meditacijo, nevroznanstveniki, psihologi in učitelji iz Stanforda, Harvarda, Univerze v Oxfordu in drugi. S pomočjo učenja meditacije na aplikaciji Insight Timer se učimo, kako umiriti um, zmanjšati tesnobo, obvladati stres, globoko zaspati in izboljšati srečo.

apps.apple.com/insight-timer

play.google.com/insight-timer

Meditation & Relaxation, foto: play.google.com

Meditation & Relaxation: Guided Meditation

S pomočjo aplikacije Meditation & Relaxation se lahko naučimo meditirati, sprostiti, pomiriti, se lažje osredotočiti, imeti boljši spanec, in poskušati živeti na splošno srečnejše življenje.

apps.apple.com/meditation-and-relaxation

play.google.com/meditation-and-relaxation

Headspace, foto: play.google.com

HEADSPACE

Naučimo se življenjskih veščin meditacije v samo nekaj minutah na dan z aplikacijo Headspace. Znotraj aplikacije lahko raziščemo fizično zdravje, osebno rast, obvladovanje stresa in lajšanje tesnobe. S pomočjo aplikacije lahko meditiramo kjer koli in kadar koli, ter začnemo živeti bolj kvalitetno. Headspace nam lahko pomaga, da se lažje osredotočimo, pravilno dihamo, ostanemo mirni in ustvarimo dobre pogoje za boljši nočni spanec. 

apps.apple.com/headspace

play.google.com/headspace

21-Day Meditation Experience, foto: apps.apple.com

21-Day Meditation Experience

Oprah Winfrey, Deepak Chopra in Chopra Center Meditation predstavljajo izkušnjo 21-dnevne meditacije v obliki mobilne aplikacije. Na voljo so meditacije za zmanjšanje občutka tesnobe in stresna, za boljše spanje, za več ustvarjalnosti, miru in sreče, več odpornosti, vitalnosti in splošno dobrega počutja.

apps.apple.com/21-day-meditation-experience

play.google.com/21-day-meditation-experience

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča