Video aplikacije za klepet in delo na daljavo

Gabrijela Vrbnjak 01.04.2020
video call

Skupinski video klepet je lahko uporabljen tako poslovno kot v zasebne namene. Naštete aplikacije so brezplačne in enostavne za uporabo.

foto: about.fb.com

Facebook Messenger Video Call

Leta 2015 je Facebook lansiral opcijo, da prek Facebook Messenger-ja prijatelja, s katerim običajno klepetamo, pokličemo in/ali dodamo še video posnetek nas ali naše okolice. Ta funkcija nam je zagotovo že poznana, primerna pa je najbolj za privatna sporočila, ne toliko profesionalno.

Aplikacija Bunch, foto: apps.apple.com

Houseparty

Morda manj znana aplikacija je Houseparty, družbeno omrežje, preko katerega lahko komuniciramo s prijatelji in pa preganjamo dolgčas s skupinskim igranjem spletnih iger. Aplikacija je prav tako bolj zasebne narave in spominja na Snapchat. Podobni aplikaciji, ki se prav tako kot Houseparty, poigravata s funkcijo igranja spletnih iger s prijatelji, sta še Bunch (na voljo tako za iOS kot Android) in Discord.

Skype

To aplikacijo prav vsi poznamo, naloženo jo imajo verjetno tudi naši starši in stari starši. Skype je primeren tako za zasebno kot poslovno rabo. Brezplačna aplikacija omogoča, da naenkrat pokličemo kar 50 ljudi.

Zoom

Kadar moramo delati od doma in se slišati s poslovnimi partnerji in sodelavci, takrat je najbolje, da poleg aplikacije Skype, uporabimo denimo aplikacijo Zoom. Primerna je tudi za sestanke in video konference, pri katerih je prisotnih več ljudi naenkrat.


FaceTime

Naenkrat je lahko v skupinskem video pogovoru prek FaceTime več kot 30 ljudi! Edina slabost aplikacije FaceTime je, da je na voljo samo uporabnikom iPhona in drugih Apple naprav. 

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča