Ko zadene ljubezen ...

CITYLIFE 19.02.2021
tafvalentinovo21photo1080x13503

Ljubezen je vredno praznovati 365 dni na leto, je pa pozornost na valentinovo lepa gesta, ki vsekakor še dodatno ogreje srce in pričara iskrice v očeh.

Naj vam kot zanimivost prišepnemo še tole: Kupid izvira iz grške in rimske mitologije, upodobljen pa je kot svetlolas rahlo debelušen deček s krili. Njegova simbola sta puščica in bakla, »ker ljubezen rani in vname srce«. Gre za simbol hrepenenja in poželenja. Kupid je skozi leta postal ikona valentinovega in marsikdo se mu v mislih priporoči, da bi njegova usodna puščica zadela srce ogledane simpatije. Poleg Kupida pa kot glavni simboli valentinovega ostajajo strastno rdeča barva, vrtnica, ljubezensko pismo in ostale drobne pozornosti.
Praznik svetega Valentina se je sprva praznoval kot rimskokatoliški dan posta v čast svetemu Valentinu; današnji pomen pa je dobil šele po visokem srednjem veku, ko se je razvila zamisel o romantični ljubezni. 14. februar se je v marsikateri kulturi po svetu tako zasidral kot praznik, ko se slavi ljubezen in si zaljubljenci še dodatno izkazujejo pozornost.

Čeprav so pred nami najhladnejši meseci v letu, ki jih zaznamuje muhasto vreme, je na nas, da vsak dan posebej izkoristimo maksimalno. V roke vam predajamo Kupidov lok, da v spletni trgovini TAF zadenete vse NAJ modne kose! Mi še kako verjamemo v ljubezen na prvi pogled, sploh ko gre za sneakerje! Več na taf.si!

Fotogalerija

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča