Adidas Superstar – legendarne superge praznujejo 50 let

Anja Mrevlje 29.01.2020
Adidas Superstar

Na ulicah so superge Adidas Superstar navdušile privržence hip-hopa in rapa, pop kultura pa jih je povzdignila še na modni piedestal. Trendovske Superstarke so se na sceni obdržale več desetletij in svoj položaj utrdile v različnih krogih – blizu so tako umetnikom, oblikovalcem in glasbenikom kot tudi športnikom.

adidas Superstar – legenda urbane mode praznuje 50 let.

Copat adidas Superstar si je skozi čas prislužil status pristne kulturne ikone in se v svojih 50 letih spreminjanja igre suvereno povzpel na sam vrh urbane mode. Od značilnega, v školjko (ang. shell) oblikovanega sprednjega dela, do kultnih treh črt in gumijaste kapice ta copat iz mehkega usnja še vedno navdihuje glasnike sprememb današnjega časa. Kot izvorno športna blagovna znamka, ki se je uveljavila tudi na področjih glasbe, umetnosti in mode, adidas Originals namreč pripada vsem, ki se zavedajo, da so spremembe ekipni šport

Superstarka tako ostaja edina obutev, ki združuje najrazličnejše skupine – od skejtarjev, hip-hoperjev do umetnikov in drugih. Kot njihov skupni imenovalec jih spodbuja, da stopijo skupaj in izkoristijo svojo kolektivno moč za ustvarjanje prihodnosti, v kateri želijo živeti. 

Vizualno sporočilo "sprememba je ekipni šport"so Superstar ustvarjalci ujeli tudi v video, ki je nastal pod taktirko Jonaha Hilla:


Fotogalerija

Adidas Superstar Adidas Superstar Adidas Superstar Adidas Superstar Adidas Superstar Adidas Superstar Adidas Superstar Adidas Superstar Adidas Superstar

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča