Ideja za zimske počitnice - Obertauern, Avstrija #1

CITYLIFE 23.02.2019
Obertauern

Pripravili smo nekaj namigov kam za zimske počitnice ali krajši oddih.

Obertauern, Avstrija

Smučišča avstrijskega Obertauerna so leta 1965 odkrili že Beatli, ki so tam posneli spot, fotografije njihovih vratolomnih spustov (ki naj jih sicer ne bi posneli sami, temveč z dvojniki) pa še vedno visijo po progah smučišča. Proge, ki segajo do 2.500 metrov visoko, so vsako leto odlično zasnežene, saj gre namreč za smučarsko središče z največ snega v Avstriji, ki obratuje vse do maja. To je dovolj časa za številne dogodke, med drugim tudi smuko s snežno ambasadorko Obertauerna, Mario Höfl-Riesch. Nekajkrat letno lahko namreč obiskovalci v okviru dogodka First-Tracker z večkratno olimpijsko zmagovalko in svetovno prvakinjo naredijo prve zavoje dneva. Konec marca poteka dogodek Atomic #sheskis, namenjen le ženskam – smučarke bodo temeljito raziskale proge, se ob tem dobro zabavale in družile. Zaključek sezone bo kot nekaj let zaporedoma naznanilo pravo iskanje zaklada oziroma ključev novega BMW-ja na progi Gamsleiten v aprilu.

Obertauern, Avstrija

Če smučanje in deskanje na snegu nista dovolj razburljiva, so na voljo še mnoge druge aktivnosti, kot so smučarski skoki, ledno plezanje po zamrznjenem Johannesovem slapu, vožnje z dvokolesniki Segway, snežno kolesarjenje in kajtanje skozi zimsko pokrajino, tek na smučeh, vožnja na saneh s konjsko vprego, biatlon pri planini Gnadenalm, "airboarding" ter turno in "freeride" smučanje izven urejenih smučišč v "Snežni skledi". 

Ker pa je konec februarja v znamenju šolskih počitnic, omenimo še, da je na Obertauernu več kot odlično poskrbljeno za otroke. Ti se lahko pridružijo maskoti najmlajših zimskih športnikov – snežnemu zajčku Bobbyju, ki je posodil svoje ime otroškemu smučarskemu programu. Bobbyjeva snežna pustolovščina vključuje pet dni smučarskega tečaja ali tečaja deskanja na snegu. Tisti, ki osnovno znanje že imajo, se lahko podajo na dve različni otroški krožni turi, prilagojeni znanju in kondiciji otrok in mladostnikov. Zasnovani sta tako, da ju lahko otroci presmučajo sami – brez staršev ali smučarskih učiteljev.
obertauern.com

Fotogalerija

Obertauern, Avstrija. Obertauern, Avstrija. Obertauern, Avstrija. Obertauern, Avstrija. Obertauern, Avstrija. Foto: Markus Rohrbacher Obertauern, Avstrija. Obertauern, Avstrija. Foto: Markus Rohrbacher Obertauern, Avstrija. Obertauern, Avstrija.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča