Kam na počitnice pozimi?

Klavdija Rupar 15.01.2019
Foto: Depositphotos

Na razpolago imamo tri možnosti: kratek zimski oddih, kjer lahko uživamo v snegu, ali v zimskih aktivnostih, ali pa se odločimo za tople kraje, kjer se bomo izognili snegu in zimi.

Zato smo pripravili nekaj idej za kraje, ki jih lahko obiščemo v zadnjem trenutku.

Lanzarote, Kanarski otoki

Lanzarote oziroma kar celotni Kanarski otoki so zagotovo destinacija, ki jo največ ljudi obišče prav pozimi. Povprečna temperatura je 20 stopinj, sonce pa je prisotno več kot sedem ur na dan. Na otoku lahko najdemo več luksuznih resortov, kulturne znamenitosti in vulkanske poti, ki spadajo pod Unescovo zaščito. Lanzarote ima 300 vulkanskih stožcev in čudovit razgled v nacionalnem parku Timanfaya, za vse navdušence nad surfanjem pa tudi odlične plaže.

Foto: Unsplash

Sydney, Avstralija

Sydney je zagotovo mesto, za katerega se splača leteti na drug del sveta. Je poln ikoničnih znamenitosti, kot so Sydneyjska operna hiša, Bondi Beach in Sydney Harbour Bridge. Januarja je tam poletje in zagotovo je to eden najbolj vročih mesecev, saj so povprečne dnevne temperature 27 stopinj celzija.

Foto: Unsplash

Tignes, Francija

Tignes je zagotovo en najbolj zanesljivih smučarskih resortov v Evropi, ki vsebuje kakovostne zimske športe za smučarje in boarderje, ki so primerni tako za začetnike kot profeisonalce.

Foto: Unsplash

Barbados

Karibi so zagotovo destinacija, kjer bomo tudi pozimi našli visoke temperature, saj je tam trenutno povprečno 29 stopinj. Luksuzni resorti in bele peščene plaže kar čakajo, da jih obiščemo. Čez dan je zagotovo devet ur sonca, z vmesnim osvežilnim vetričem in toplim morjem, v katerem se lahko potapljamo in snorkljamo.

Foto: Unsplash

Alta Ski Area, Utah, ZDA

Alta Ski Area v Utahu je znan kot smučišče, ki ima v Ameriki najboljši sneg, zato je predvsem primeren za vse navdušence nad zimskimi športi. Namenjeno je samo smučarjem, saj so boarderji prepovedani, tako zgodovina kot bivališča pa so povezana s snegom.

Foto: Unsplash

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča