Kam na enodnevni izlet pozimi?

Klavdija Rupar 24.01.2019
Depositphotos

V zadnjih dneh je zapadlo kar nekaj snega, zato se želimo samo zaviti v toplo odejo in se izogniti zunanjemu svetu. Hladne snežne dni pa lahko izkoristimo tudi zato, da obiščemo katero izmed bližnjih mest.

Opatija - Hrvaška

Opatija je majhno obmorsko mestece v Kvarnerskem zalivu. Iz Ljubljane nas do tja loči dobro uro in pol vožnje, zato je zagotovo primerna za enodnevni izlet. Še posebej je primerna za vse navdušence nad lepim vremenom in morjem, tja pa lahko pobegnemo pred zasneženo pokrajino. Sprehod ob morju, topli sončni žarki in dobra hrana lahko polepšajo še tako mračen vikend.
visitopatija.com

Lungomare, Opatija. Foto: Pixabay

Hallstatt - Avstrija

Čudovito avstrijsko mestece, ki se nahaja ob jezeru, je v zimski preobleki prava paša za oči. Tam lahko naredimo kar nekaj čarobnih Instagram fotografij, saj je mestece znano tudi kot eno najlepših mestec ob jezeru. Mesto je polno zanimivih struktur in locirano v regiji z bogato zgodovino, ki je del UNESCA. Iz Ljubljane je do tja približno tri ure vožnje.
hallstatt.net

Foto: Pixabay

Benetke - Italija

Znano mesto na vodi, ki smo ga vsi najverjetneje že obiskali enkrat v življenju. Kljub letnemu času je trg sv. Marka lahko precej poln ljudi, a vseeno so Benetke primerne za enodnevni izlet po kanalih, lahko se zapeljemo z gondolo ali si enostavno privoščimo dan pohajkovanja po tem čudovitem mestu. Iz Ljubljane bomo tam v dobrih dveh urah in pol.
veneziaunica.it

Foto: Unsplash

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča