Hobiji, s katerimi lahko začnete v letošnjem letu

Klavdija Rupar 10.01.2022
pexels-photo-346726.jpeg

A le če si tega zares želite. Prav nič ni namreč narobe, če ostanete pri stvareh, ki so vam bile v veselje že lani. A če si želite spremembe ali bi želeli preizkusiti nekaj novega, je novo leto najboljši čas, da poiščete nove hobije in aktivnosti, pri katerih boste uživali in vam bodo pomagali pri spopadanju s stresnimi situacijami.

Foto: PexelsPredvsem pa vam svetujemo, da se vsega lotite lepo počasi in svoje znanje vedno nadgrajujete.

Naučite se kaligrafije

Bi se želeli naučiti nekaj povsem novega in čisto drugačnega? Poiščite spletni tečaj (slovenski ali tuji) kaligrafije in se naučite čudovito pisavo, s katero boste lahko že za naslednje praznike ali pa rojstni dan ljubljene osebe, napisali čudovito čestitko.

Foto: Pexels

Naučite se kuhati

Ne marate kuhanja in si hrano najraje naročite na dom? Potem je čas, da se naučite nekaj novega. Poiščite zdrave recepte (s hrano, ki vam je všeč) in začnite. Ne sekirajte se, če vam kdaj kaj ne uspe ali če se vam kakšna jed zalomi. Začnite počasi, lahko si npr. zadate, da boste vsak teden preizkusili en preprost recept.

Kvačkanje ali štrikanje

V zadnjem letu sta kvačkanje in štrikanje postala priljubljena hobija. Zakaj? Ker ljudi pomirjata in jim pomagata pri stresu. Naučite se različnih tehnik in si naštrikajte kapo ali trak. Za naslednje praznike imate tako že zagotovoljeno doma narejeno darilo.

Naučite se igranje inštrumenta

V dobi tehnologije vam za učenje inštrumenta ni več potrebno obiskati glasbene šole, seveda izberite kakšnega lažjega. Poiščite vaje na spletu in se naučite vsaj osnovnih pravil, nato pa nadaljujete z vedno težjimi vajami.

Foto: Unsplash

Naučite se trikov ličenja

Glede na to da smo večino časa doma sicer bolj redko uporabljamo ličila, a se vseeno v prostem času lahko naučimo trik ali dva, ki nam bo pomagal, da bomo v primeru posebnih dogodkov vedno videti urejeno, ne da bi za to zapravili ogromno časa ali denarja. Obstaja kar nekaj spletnih akademij ličenja, lahko pa si pogledate tudi tečaje na YouTubu. 

Pišite dnevnik

Lahko je to dnevnik hvaležnosti, zapisovanje preprostih misli ali tisto, kar vam v tistem trenutku pade na pamet. Lahko začnete pisati tudi blog, na katerem delite svoja razmišljanja o svetu okoli sebe. Karkoli vam pomaga in deluje terapevtsko na vaše misli.

Foto: Pexels

Naučite se novega jezika

S pomočjo aplikacije Duolingo se naučite novega jezika. Ste se vedno želeli naučiti francosko? Qui, čas je, da pričnete? Bi radi naročili pico v Italiji. Si, tudi italijanščina je jezik, ki ga najdete na aplikaciji. Ne glede kateri jezik je to, povabite k sodelovanju še prijateljico in skupaj vadita, poleti pa svoje znanje uporabita na potovanjih.


Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča