Dih jemajoče lokacije iz Game Of Thrones, ki jih lahko obiščemo

Gabrijela Vrbnjak 11.04.2019
Foto: Depositphotos

Če se zdi, da je izmišljeni svet sedmih kraljestev daleč od resničnosti, so resnične lokacije iz serije Game Of Thrones presenetljivo blizu.

Gaztelugatxe, foto: Unsplash

Otok Gaztelugatxe (Baskija, Španija)

Ta vetrovni otoček ob obali španske province, Biscay, zavzema osrednjo vlogo v seriji (7. sezona) kot Dragonstone, vstopna točka Daenerys Targaryen v Westeros. Samo eno uro vožnje od Bilbaa je odlično izhodišče za slikovit izlet. Vijugaste kamnite stopnice in starodavni samostan na vrhu gore so značilna znamenitost otoka.

Aït Benhaddou, foto: Unsplash

Aït Benhaddou (Maroko)

Utrjeno mesto ob vznožju gorovja Atlas, Aït Benhaddou, je od leta 1987 na Unescovem seznamu svetovne dediščine in je že gostil kar nekaj hollywoodskih blockbusterjev. V Game of Thrones pa je to bil kraj za Yunkai, suženjsko mesto, ki ga Daenerys osvobodi v 3. sezoni.

The Dark Hedges, foto: Unsplash

The Dark Hedges (Antrim, Severna Irska)

Najbolj fotografirana točka na Severnem Irskem je bolj znana kot Kingsroad, velika cesta, ki poteka od Castle Black do glavnega mesta. Na naših zaslonih se pojavi v 2. sezoni, ko Arya Stark v iskanju družine odide na sever.

Svínafellsjökull, foto: Unsplash

Ledenik Svínafellsjökull (Islandija)

Del obsežnega islandskega ledenika Vatnajökull, ki je največji v Evropi, se je ledenik Svínafellsjökull pojavil v 2. sezoni. To je ledeno gorovje, kjer so Jon Snow in Qhorin Halfhand talci Wildlingsov.

Bardenas Reales, foto: Unsplash

Bardenas Reales (Španija)

V 6. sezoni je puščava v jugovzhodni španski pokrajini Navarre, Bardenas Reales, kot Dothraki Sea. Prostranstvo puščave je namreč tako veliko, da od daleč izgleda kot ocean. Tukaj je Daenerys talka khalasarja in prisiljena, da se odpravi proti Vaes Dothrak, edinemu mestu v morju Dothraki, ki se nahaja v bližini severovzhodnega roba regije.

Fotogalerija

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča