Najbolj eksotične destinacije za solo popotnike

Klavdija Rupar 16.02.2019
Foto: Pixabay

Ne zato, ker nimamo nikogar drugega, s katerim bi lahko šli, ampak preprosto zato, da nekaj časa preživimo sami s sabo. Vedno več eksotičnih destinacij ponuja pobege vsem tistim, ki želijo za nekaj dni pobegniti napornemu in hitremu tempu življenja. Potrebujemo samo še nekaj poguma in že se lahko odpravimo na pot. Spodaj pa nekaj predlogov eksotičnih destinacij.

Avstralija
V Avstraliji lahko obiščemo tako večja mesta kot sta Sydney in Melbourne, ali pa se odpravimo raziskovati bolj divje življenje. Ljudje so prijazni in pripravljeni pomagati, tako da solo popotnikom ne bo nikoli dolgčas. Lahko se odločimo tudi za učenje surfanja ali se samo družimo z lokalci, ki nam bodo pokazali skrite kotičke.

Foto: Pixabay

Tajska
Južni otoki kot so Ko Tao, Ko Phangan in Ko Samui so odlična točka za učenje potapljanja. Na dnevih potapljanja lahko spoznamo nove ljudi, ali se v skupini odpravimo na pohod do slapov. Tudi nočno življenje, ki je na Tajskem precej pestro, omogoča spoznavanje novih ljudi.

Foto: Pixabay

Kreta
Kreta je največji grški otok, ki ponuja ogromno. Polna je manjših gorskih mestec in plaž kamorkoli se obrnemo, zato jo lahko raziskujemo po dolgem in po čez. Grška hrana je fantastična, ljudje pa so izredno prijazni in ustrežljivi. Grški otoki so znani tudi po varnosti, saj nam tam res ni treba skrbeti, da bi nas kdo okradel.

Foto: Pixabay

Costa Rica
Čudovite obale in ogromen deževni gozd, v katerem lahko raziskujemo in opazujemo stvari, ki jih ne bomo videli kjerkoli na svetu. Prebivalci so znani po svojem umirjenem in počasnem življenju, zato so tudi do turistov vedno prijazni in jih z veseljem sprejmejo.

Foto: Pixabay


Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika