Game of Thrones - vse kar vemo o 8. sezoni serije

Klavdija Rupar 20.03.2019
Foto: imdb

Game of Thrones (Igra prestolov) je ena najbolj gledanih in najbolj priljubljenih televizijskih serij. Čez manj kot mesec dni se vrača še z zadnjo osmo sezono, zato smo tokrat pripravili nekaj dejstev o novi prihajajoči sezoni.

Napovednik je po dolgem čakanju končno prišel in v njem lahko najdemo ogromno dih jemajočih trenutkov. Oglejte si ga spodaj.

Datum in ura nove sezone

Sky Atlantic je uradno potrdil, da se bo dramatična serija na zaslone vrnila 14. aprila ob 21. uri, čezoceansko predvajanje pa bo 15. aprila ob drugi uri zjutraj.

Koliko epizod bo v novi sezoni in kako dolge bodo?

V osmi sezoni bo v primerjavi s prejšnjimi sezonami manj delov (šest), vendar bodo posamezni deli precej daljši.

Prva epizoda: 54 minut, Druga epizoda: 58 minut, Tretja epizoda: 60 minut, Četrta epizoda: 78 minut, Peta epizoda: 80 minut in Šesta epizoda: 80 minut. 

Kaj se bo zgodilo v 8. sezoni Igre Prestolov?

Internet nori in v zraku je cel kup različnih teorij, kaj se bo zgodilo v zadnji sezoni. Prišlo bo do zadnjega spopada med živimi in mrtvimi - vključujoč rekorden prizor, ki so ga snemali 55 noči zapovrstjo na lokaciji, temu pa je sledilo še nekaj tednov snemanja v studiu. Entertainment Weekly je razkril tudi, da se bo prvi del dogajal v Winterfellu, kjer se začne tudi prvi del prve sezone. Še kar nekaj vprašanj pa obstaja odprtih.

Kateri liki se bodo vrnili v 8. sezoni?

Vsi pomembni liki, ki so uspešno ušli smrti, se bodo vrnili, med njimi tudi Tormund Giantsbane (Kristofer Hivju) in Neric Dondarrion (Richard Dormer).

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča