7 najlepših majhnih hotelov na svetu

CITYLIFE 13.04.2022
Foto: Hotel Droog

Riad Mena & Beyond (Marakeš, Maroko)

Foto: Riad Mena & Beyond

Hotel Riad Mena & Beyond se nahaja v tradicionalni maroški hiši in razpolaga s šestimi sobami, velikim dvoriščem in lastnim spa-jem. Svoje goste očara s prepletom tipičnega berberskega stila in moderne opreme. 

Hôtel Droog (Amsterdam, Nizozemska)

Foto: Hotel Droog

V središču Amsterdama bomo v hiši iz 17. stoletja našli Hotel Droog. Stavba služi kot dizajnerska trgovina in galerija, v zgornjem nadstropju pa najdemo tudi moderno stanovanje, ki ga je možno najeti.

Hotel Covell (Hollywood, ZDA)

Foto: Hotel Covell

Lansko leto se je v slavnem Hollywoodu odprl nov mikro hotel Covell, ki ima samo pet lično opremljenih sob. Vsaka izmed njih predstavlja eno poglavje v življenju pisatelja George-a Covella, po katerem je hotel tudi poimenovan. 

PREBERITE ŠENajgrozljivejše turistične destinacije v Evropi

No.5 Maddox Street (London, Velika Britanija)

Foto: Booking.com

V eni izmed najbolj živahnih londonskih sosesk se nahaja ekskluziven butični hotel, ki nosi kar ime svojega naslova. Hotel No.5 Maddox Street ponuja šest prelepih sob v pastelnih barvah.

Tcherassi Hotel (Cartagena, Kolumbija)

Foto: Tcherassi Hotel and Spa

V čudovitem kolonialnem dvorcu v kolumbijski Cartageni je svoj dom našel majhen hotel Tcherassi. Gostje lahko uživajo v sedmih luksuznih sobah, ki jih je opremila modna oblikovalka Silvia Tcherassi.

Alma Histórica Boutique Hotel (Montevideo, Urugvaj)

Foto: Booking.com

Tudi hotel Alma Histórica se nahaja v dvorcu in to blizu glavnega trga prestolnice Montevideo. Notranjost je opremljena v butičnem antičnem slogu, na strehi hotela s 15 sobami pa si lahko privoščimo namakanje v masažni kopeli. 

Hotel Palisade (Sydney, Avstralija)

Foto: Hotel Palisade

Hotel Palisade predstavlja enega izmed novejših hotelskih objektov v Sydney-u, ponuja pa tudi odličen razgled na avstralsko velemesto. Hotel z osmimi sobami je kmalu zaslovel po izjemno udobnih posteljah in trendovskem baru na vrhu stavbe. 

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika