Najgrozljivejše turistične destinacije v Evropi

Teja Korošec 19.07.2017
Foto: Thousand Wonders

Klifi Moher (Liscannor, Irska)

Foto: Emerald Vision

Kombinacija strmih pečin in veličastnih valov na irski obali je navdihnila že marsikaterega pisatelja. Klife Moher vsako leto obišče več kot milijon turistov, vendar ima oblegana destinacija tudi svojo temno stran, saj so se na dnu pečin že večkrat pojavila trupla.

Pariške katakombe (Pariz, Francija)

Foto: Viator

Pod pariškim metrojem leži največja podzemeljska grobnica na svetu. V katakombah najdemo kosti preko šestih milijonov Parižanov, ki so zložene na hodnikih s skupno dolžino 320 kilometrov. Za turiste je odprt le droben del grozljivega labirinta kosti. 

Pripyat (Ukrajina)

Foto: Chernobyl Guide

Blizu kraja nesreče jedrske elektrarne Černobil stoji Pripyat. Nekoč živahno mestece je danes povsem zapuščeno, vse hiše in infrastruktura pa ostajajo. Obiskovalci prejmejo nasvet, naj se med raziskovanjem mesta duhov predmetov ne dotikajo, saj je stopnja radioaktivnosti še vedno zelo visoka.

Grad Corvin (Hunedoara, Romunija)

Foto: Thousand Wonders

Gotski grad iz 15. stoletja se nahaja v romuski pokrajini Transilvanija. Spremljajo ga številne grozljive zgodbe, med katerimi je najbolj znana gotovo tista o grofu Drakuli. Najpogumnejši turisti lahko v zloglasnem gradu tudi prespijo in to kar v pravih krstah!

Župnija Vicarage (Borgvattnet, Švedska)

Foto: CollegeTimes

Z zadnjo grozljivo destinacijo na našem seznamu se selimo na Švedsko. V nekdanjem domu duhovnikov domnevno straši, duhovi pa naj bi prihajali iz pokopališča za hišo. Danes je župnija spremenjena v manjši hotel. Če nam v hiši iz grozljivk uspe zdržati do jutra, bomo prejeli poseben certifikat. 

Izbor urednika