Razstrupljanje telesa že zjutraj

Klavdija Rupar 22.01.2023
Foto: Unsplash

Razstrupljamo se lahko vsakodnevno s preprostimi napitki, s katerimi lahko telo na hitro očistimo toksinov. Za vas imamo zato tri različne pijače za razstrupljanje telesa, ki so sestavljene le iz dveh sestavin. Glavna je stisnjena limona, ki ji dodamo toplo vodo in še drugo sestavino po želji – ingver, grantano jabolko ali meto.

Limona in meta

Meta ni le naravna antibakterijska sestavina, ki pomaga pri ustni higieni (najdemo jo v večini zobnih past), navadna meta in poprova meta pa pomagata tudi pri zaviranju želje po hrani in pri boljši prebavi.

Vrelo vodo prelijemo čez metine liste in dodamo sok polovice limone.

Limona in granatno jabolko

Granatno jabolko ni le dobrega okusa, ampak vsebuje močna hranila, ki jih vsakodnevno potrebujemo. Semena enega granatnega jabolka vsebujejo 40 odsotkov vitamina C in 45 odstotkov našega dnevnega vnosa vlaknin, obenem pa ima trikrat več antioksidantov kot zeleni čaj ali rdeče vino.

V kozarec strestemo majhno žlico semen, jo speštamo z žlico, dodamo vrelo vodo in prelijemo s sokom polovice limone.

Limona in ingverjeva korenina

Ingver je super hrana, ki ima ogromno pozitivnih učinkov na zdravje, med katerimi je tudi proti vnetna učinkovina, proti slabosti, obenem pa izboljšuje imunski istem. Gingerol, ki ga najdemo v ingverju pa pomaga tudi proti gripi.

Odrežemo ali naribamo del ingverjeve korenine v skodelico, dodamo vrelo vodo in zaključimo s sokom polovico limone.


Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika