Lepotne zaobljube v letu 2019

Klavdija Rupar 04.01.2019
Foto: Unsplash

Za spremembo pa bi bilo pametno, da ne gledamo samo na vadbo in kako bomo prihranili manj denarja, ampak je mogoče čas, da zapišemo tudi nekaj lepotnih zaobljub, ki nam bodo pomagale tako pri boljšem fizičnem kot psihičnem počutju.

Vsak dan se mažimo s kremo za sončenje

Izpostavitev soncu lahko povzroči prezgodnje znake staranja, temne lise in kožnega raka, zato je zelo pomembno, da kremo za sončenje uporabljamo vsak dan in kožo zaščitimo pred sončnimi žarki.

Jejmo manj sladkorja

Zmanjšajmo količino vnosa sladkorja, saj je zagotovo eden glavnih krivcev gub, povešanja kože in vnetij.

Bolj pogosto operimo čopiče za nanašanje ličil

Pomislimo, kaj vse se skriva znotraj naših čopičev za nanašanje ličil. Obvezno jih moramo večkrat očistiti, saj bomo s tem zmanjšali možnost, da naša koža pride v stik z bakterijami, ki povzročajo akne.

Foto: Unsplash

Pijmo več vode

Vsak odrasel bi moral spiti med šest in osem kozarcev vode na dan oziroma dva litra vode, a v resnici to variira od posameznika do posameznika. Količina vode, ki jo moramo popiti je odvisna od naše višine, teže, nivoja fizične aktivnosti. Kako vemo, da premalo pijemo? Oglejmo si barvo urina. Če je obarvana, pijemo premalo, če je prozorna, pa dovolj.

Foto: Unsplash

Posušimo lase pred spanjem

Vsi poznamo občutek, ko si po dolgem dnevu stuširamo, operemo lase in gremo spat z mokrimi lasmi. A spanje z mokrimi lasmi je daleč od dobrega, saj povzroča lomljenje las, mokrota pa povzroči, da se nam na lasišču nabirajo glive in bakterije, kar pomeni, da nas bo zelo verjetno začela srbeti glava. Hitro pa lahko pride do hujšega glavobola.

Foto: Pixabay

Očistimo si ličila preden gremo spat

Večkrat se zgodi, da se nam po dolgem dnevu ne da uporabiti odstranjevalca ličil, a res moramo. Če bomo pogosto pozabljali na odstranitev makeupa se lahko zgodi, da bomo povzročili zaprte pore, akne, suho kožo in pomanjkanje kolagena. Če se nam res ne da, so najboljša rešitev mokri robčki, s katerimi samo malo bolj potegnemo po obrazu in ličil ne bo več.

Uporabimo masko za obraz večkrat na teden

Če smo izredno leni, bo dodati še en korak v lepotno rutino, precej težka naloga. Začnimo uporabljati maske, ki jih lahko vmasiramo v lasišče, jih pustimo delovati čez noč in jih zjutraj speremo. Seveda lahko uporabimo tudi maske za obraz, ki jih nanesmo za le nekaj minut medtem, ko počnemo druge stvari. A obvezno jih moramo uporabljati dvo do trikrat na teden.

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča