Keune predstavlja trajnostno linijo za nego las So Pure

Helena Peterlin 11.05.2023
keune-so-pure-5

V podjetju Keune verjamejo, da lahko skupaj prispevamo k bolj trajnostnemu svetu in to dokazujejo z novo profesionalno linijo veganske salonske nege las KEUNE - SO PURE. “Biti trajnosten ne pomeni, da popolnoma spremenimo način dela. Gre za to, da pogledamo, kaj že delamo, in da to naredimo bolje,” menijo v podjetju, ki je v ta namen razvil strategijo Keune Cares, kot sklop desetih trajnostnih ciljev do leta 2030, ki že prispeva k prizadevanju za boljši jutri v kozmetični industriji. 

nika vegerkeune so pure 4Veganska nega las, ki navdušuje tudi Niko Veger.

Čisti lasje ali čista vest? Oboje! 

Moč narave je veličastna - Keune je izdelke So Pure obogatil z izvlečki acai jagod, opuncije, chia semen in granatnim jabolkom. Celotna linija je sestavljena iz štirih rešitev Cool, Restore, Polish in Clarify, ki pomagajo nevtralizirati pigmente, obnoviti in nahraniti lase, varovati pred vlago ter očistiti lasišče. Med prvimi v Sloveniji je izdelke preizkusila tudi zagovornica trajnostnih rešitev Nika Veger, ki meni, da z željo po bolj trajnostnem načinu življenja z izdelki, ki jih uporabljamo pogosto, želimo zmanjšati več kot le ogljični odtis. “Ponudba okolju prijaznejših šamponov in regeneratorjev za lase je iz dneva v dan bolj pestra, zato nam ni več treba sklepati kompromisov med učinkovitostjo delovanja šampona in nežnostjo do okolja. Da lahko nek šampon štejemo kot okolju prijaznejši, ne sme biti proizveden na način, ki je škodljiv za ljudi, družbo, živali ali okolje. Ključni dejavniki, na katere moramo biti pozorni, ko iščemo bolj trajnostno nego las, so, da vsebuje naravne, ekološko certificirane sestavine, da je brez znanih škodljivih kemikalij, da ne vsebuje palmovega olja, da je veganska in ‘cruelty-free’, da je v okolju prijaznejši embalaži in da je ustvarjena v trajnostnem ali okolju prijaznejšem podjetju,” svetuje Nika in dodaja, da ima steklenička šampona lahko največji okoljski odtis prav pri nas doma, pri uporabi. “Če želimo s svojimi vsakodnevnimi navadami zmanjšati vpliv na okolje, premišljeno izberimo izdelke, hkrati pa zmanjšajmo količino šampona, ki ga uporabljamo, pogostost umivanja las in dolžino tuširanja.” 

keune so pure 3

Pridružite se revoluciji ponovnega polnjenja embalaže

KEUNE SO PURE omogoča vnovično polnjenje embalaže. Linija se lahko pohvali s skrbno izbranimi veganskimi sestavinami, ki so ‘cruelty free’ in okolju prijazne ter brez glutena, silikonov, sulfatov ali umetnih barvil. Filozofija je preprosta – temelji na štirih stebrih: ponovno polnjenje, ponovna uporaba sestavin, koncentrirana formula in ogljična nevtralnost. “S sistemom za ponovno polnjenje So Pure Box kupite embalažo šampona ali regeneratorja za ponovno polnjenje samo enkrat. Ko vam zmanjka, ga preprosto napolnite z vrečko za ponovno polnjenje. To je to! Kar je super pri vrečkah za ponovno polnjenje, je, da so izdelane z manj plastike kot embalaže šamponov, kar zmanjša vašo uporabo plastike,” pojasnjujejo pri podjetju, ki je poskrbelo tudi za izboljšano formulo izdelkov. Formula izdelkov So Pure temelji na odpadkih sladkorne pese. Gre za trajnostno vsebino, iz katere so narejeni vsi izdelki linije. So Pure izdelki so ogljično nevtralni, kar pomeni, da, podjetje Keune ob podpori certificiranih projektov izravnave ogljika nadomesti vse emisije, ki jih povzročijo surovine izdelkov vse od prevoza do proizvodnje. 

keune so pure 1

Več o liniji So Pure: keune.com/si/keune-so-pure-care!

Izbor urednika